traducció - translate - traducción

12.3.17

El govern català intervindrà al Parlament britànic amb la presència del Conseller d'Afers Exteriors

TOPICS:
Parlament britànic
El conseller d’Afers Exteriors del govern català, Raül Romeva, tindrà l’oportunitat d’explicar el pròxim dimarts el procés català al Parlament britànic. Una intervenció dins del context de la constitució d’un grup de discussió sobre Catalunya format per la voluntat dels principals partits amb representació a la cambra dels comuns.
Aquest sobre Catalunya, All-Party Parliamentary Group (APPG), està constituït per 20 diputats dels principals partits amb representació a la Cambra dels Comuns. Per constituir un grup d’aquestes característiques era necessària la presència d’un mínim de cinc partits polítics favorables a la causa, i en el cas català en són sis. Hi han participat des dels conservadors fins als laboristes passant pels liberals-demòcrates, el Partit Nacional Escocès (SNP) i el partit nacionalista Gal·lès, Plaid Cymru.
El grup té com a objectiu seguir el cas català, defensar les garanties democràtiques del procés i reforçar les relacions entre Catalunya i el Regne Unit. Durant la presentació del grup de la setmana que ve, que tindrà lloc en una sala del Westminster amb capacitat per a un centenar de persones, hi parlarà el conseller Raül Romeva, on explicarà tot el procés català, així com alguns dels diputats que formen part de la iniciativa, com el seu president, el nacionalista escocès George Kerevan. A l’acte hi estan convidats tots els diputats britànics.
El grup s’ha de reunir com a mínim dues vegades l’any i té l’obligació de restar obert a la incorporació de qualsevol diputat o membre de la cambra dels lords que mostri interès en aquesta qüestió, a part dels 20 diputats fundadors. En una de les reunions que es farà, ja hi ha previst que hi participi la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, perquè expliqui la judicialització del procés per part de l’estat espanyol.
El diputat escocès de l’SNP George Kerevan, molt crític amb la judicialització del procés català per part espanyola, ha estat un dels impulsors del grup i serà el president del grup, hi ha l’interès dels nacionalistes escocesos i gal·lesos a parlar del cas dels catalans, però els grans partits britànics a més dels seus posicionaments democràtics, mantenen una llarga conflictualitat amb l’estat espanyol, primer certament per la posició espanyola respecte al territori britànic de Gibraltar, amb el qual Catalunya està relacionada amb el Tractat d’Utrecht, i al mateix temps l’arrogant posició espanyola respecte al Brexit, no deixa indiferents als conservadors i als laboristes britànics.

Font: El govern català intervindrà al Parlament britànic amb la presència del Conseller d'Afers Exteriors - Geopolítica.cat

DILLUNS 13 A VILANOVA I LA GELTRÚ.
T'HI ESPEREM!

foto de ANC Vilanova i la Geltrú.

Share/Bookmark