traducció - translate - traducción

8.5.12

Berga fa la volta al món


Berga fa la volta al món
Mitjans de tot el món es fan ressò de la moció de la CUP - Els regidors de Berga, persones non grates en un alberg per a pelegrins del camí de Santiago a Castrojeriz
06/05/2012 Política
Berga està donant la volta al món. La proposta de la CUP de declarar el rei Juan Carlos persona non grata a la capital del Berguedà ha sorprès tothom. Es tracta d'una moció sense precedents que arriba després que el monarca fos enxampat, en trencar-se el maluc, caçant elefants a Botswana. La moció creada per la formació rupturista va ser aprovada amb les abstencions de CiU -que té majoria absoluta a Berga- i el PSC i el vot en contra de l'únic regidor del PP.
Tot i ser aprovada després de la polèmica de la caça d'elefants, la moció remarca el "caràcter gens democràtic d'una monarquia disposada per Francisco Franco per tal de mantenir les conquestes del cop d'estat, els tres anys guerra i els quaranta de dictadura que va encapçalar". A més, amb l'aprovació de la moció l'Ajuntament es va comprometre a revocar l'acord del 17 de juliol del 1962 pel qual s'atorgava a Franco la Medalla d'Or de la Ciutat i el títol de fill adoptiu de la ciutat. Tot i això, aquest fet ha passat a un segon pla pels mitjans, que s'han centrat bàsicament amb el rebuig al rei espanyol.
És el cas del The Washington Post. Aquest diari ha demanat què opina la casa reial espanyola del rebuig de la ciutat de Berga però no ha obtingut resposta. "La casa reial va declinar dissabte comentar la decisió de Berga", diu.
Els regidors de Berga, persones non grates en un alberg per a pelegrins del camí de Santiago a Castrojeriz
La decisió del ple municipal de Berga comença a patir les primeres represàlies. Segons ha pogut saber Llibertat.cat, els regidors de la CUP han rebut un correu electrònic de l'alberg de pelegrins Casa Nostra de Castrojeriz (Burgos) en què els comunica que són persones non grates a la població.
Reproduïm el missatge en català:
«Bona tarda, Simplement informar-lo que ha estat vostè declarada persona non grata a l'alberg de peregrins Casa Nostra de Castrojeriz. Si us plau si alguna vegada fa vostè el Camí de Santiago, no vingui a pernoctar al nostre alberg. Gràcies».
Recull de mitjans internacionals que s'han fet ressò de la moció de Berga:
Espanya
El Mundo
ABC
La Cope
Público
La Sexta
RTVE
EuropaPress
RTVCYL
Ideal
La Gaceta
Itàlia
Ansa
Anglaterra
The Guardian
Alemanya
Süddeutsche
Russia
Russia Today
Estats Units
The Washington Post
ABC News
Las Vegas Sun
Romania
TV.net
Veneçuela
RCTV
Patria Grande
Argentina
Clarín
Mèxic
La Jornada
Perú
Peru21
Filipines
Philippine Times
Emirats Àrabs Units
7 days in Dubai
Nova Zelanda
YahooNewsNZ
Xina 
Taipei Times


També us recomano aquesta pàgina de Facebook:

Share/Bookmark