traducció - translate - traducción

5.8.14

Mas insinua «l'última fase del procés» (Vídeo complert de la roda de premsa)

Dues hores i quart de reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy ha acabat com s'esperava: sense acord amb la consulta. Ara bé, Mas ha volgut constar que hi ha un “clima de diàleg obert” però alhora li ha posat un límit a aquest diàleg, la data de caducitat, el 9-N. De fet, Mas ha assegurat que si el Tribunal Constitucional prohibeix la consulta “s'entrarà en una altra fase, que podria ser l'última, del procés”. Una fase que no ha volgut detallar. Una resposta a l'enèsima negativa del president espanyol que aquest matí ha tornat a sentenciar que “la consulta no se celebrarà perquè és il·legal”
En la roda de premsa posterior a la trobada, a la delegació de la Generalitat a Madrid, la llibreria Blanquerna, Mas també ha volgut demostrar la voluntat d'entesa posant damunt la taula 23 demandes en les que es poden entendre els dos governs sobre qüestions econòmiques, socials i finançament. Una mena de “peix al cove 2.0” però sense renunciar a la consulta sobiranista. 
Així, Mas ha recordat que la consulta té “una majoria social que s'expressa al carrer i també a les urnes, tenim la majoria al Parlament, la base, la legitimitat i la determinació, la data i la pregunta". Per a Mas, només falta l'acord amb l'Estat, “per fer-ho a la britànica”, però si aquest no s'esdevé, la consulta se celebrarà de manera legal tot i que pel Govern és "prioritari" l'acord. "No hi ha pla B, hi ha un pla A amb fases", ha reblat. 
En aquest sentit, ha lamentat que “no hi ha hagut cap proposta, només la negació” per part de l'executiu espanyol. De fet, Moncloa ha emès un comunicat de tres planes amb el que ha despatxat la valoració en el que s'hi pot llegir que “la consulta no es farà perquè és il·legal”.  “Aquest cop, però reconeixen que hi ha un conflicte, abans el negaven”, ha remarcat Mas.


Per altra banda, Mas ha estat interromput per un membre de Juventudes de Falangeque l'han titllat de "traïdor" i crits de "Viva España".


Share/Bookmark