traducció - translate - traducción

28.9.15

8 PUNTS CLAU PER ENTENDRE

Eduard Voltas
28 de Setembre 2015
Font: rebut per whatsapp


1) Veníem d'un Parlament amb 24 diputats escollits amb un programa independentista. Tindrem un parlament amb 72 diputats escollits amb un programa independentista. De 24 a 72. Majoria absoluta d'escons per guanyar totes les votacions parlamentàries que calgui per fer avançar la Transició cap a la independència.

2) Hi haurà un Govern de la Generalitat independentista per primera vegada en la història. Del primer a l'últim conseller treballant per la independència, alineats amb el Parlament.

3) El vot popular inequívocament del Sí (47,8%) supera clarament el vot inequívocament unionista (41,6%). Li toca a CSQP i només a CSQP decidir si els seus vots es posen o no al servei del procés constituent que aviat encetarà el Parlament de Catalunya. En qualsevol cas, la majoria independentista ha de fer tot el que humanament sigui possible per sumar aquests vots i aquest escons en els mesos que vénen.

4) JxS primera força a totes les comarques de Catalunya. A totes. Al 100% de les comarques.

5) Cauen tots els mites dels politòlegs en una sola nit. Rècord absolut de participació=majoria independentista al Parlament. Hauran de revisar els seus llibrets, la Catalunya real no era com ells es pensaven. Era molt diferent.

6) Primera vegada que els catalans tenen l'oportunitat de votar una papereta d'UDC, i el resultat és que Duran i els seus desapareixen del mapa. Un partit insignificant ha estat condicionant la política catalana dels darrers 35 anys. Ja no ho farà més.

7) La victòria independentista s'ha produït sota una velada amenaça militar i una explícita amenaça financera, amb la gran majoria de televisions en contra, amb els dos grans diaris de Catalunya en contra, amb trampes descarades en el vot exterior. Aquest independentisme ha demostrat ser de granit.

8) La pilota passa a la taulada del govern i de l'estat espanyols. El Parlament farà via i el que passarà els pròxims mesos depèn sobretot de quina mena de resposta dóna l'estat. Les eleccions del desembre a Espanya, segons quin sigui el resultat, poden acabar de decantar la desconnexio de Catalunya.

Share/Bookmark