traducció - translate - traducción

6.9.15

EL CAS DELS CATALANS: TOTHOM A DINAMARCA!


El dimarts dia 19 de maig, el Folketinget (Parlament de Dinamarca) va aprovar una resolució històrica sobre el dret de decidir dels catalans, la primera d’un parlament estranger sobre el cas català.

Recordem les mocions presentades al Parlament de Westminster (14 juliol 2010) i al Parlament de Holyrood (28 novembre 2012) la qual cosa va motivar l'inici de la campanya El cas dels catalans amb el lliurament als diputats gal·lesos, anglesos, nord-irlandesos i escocesos dels manifestos signats per milers de catalans en senyal d'agraïment.

Amb l’aprovació d’aquesta resolució -que representa un gir copernicà en el reconeixement que Catalunya rep a l’exterior- ha quedat palesa l’equiparació dels dos governs, el català i l’espanyol, com a actors d’un mateix procés i sense supeditació de l’un a l’altre. Tanmateix, tal com us dèiem, cal felicitar-nos pel treball realitzat des de les instàncies responsables d’afers internacionals de la Generalitat de Catalunya així com del suport dels membres de l'ANC de Dinamarca.

Ens plau comunicar-vos també que ja hem concretat la data (dijous 12 de novembre) en que serem rebuts pels diputats que presentaren la resolució al Parlament de Dinamarca on els farem lliurament del Manifest amb les signatures de suport recollides durant la campanya que s’inicia aquest dissabte 29 d’agost i que s’acabarà el dimarts 10 de novembre.


Us agraïm a l’avançada la vostra atenció estant segurs que podrem comptar una vegada més amb el vostre suport i col·laboració.

Pere Vinyeta      Agustí Soler

Pd: si desitgeu que fem una presentació a la vostra població, entitat o associació de la campanya d'El cas dels catalans així com de l’anada a Dinamarca, estem a la vostra disposició.

Share/Bookmark