traducció - translate - traducción

25.9.16

Ara toca fer la independència | l'Unilateral




Catalunya és una autonomia espanyola de règim comú que es regeix per un estatut escapçat pel Tribunal Constitucional i no refrendat, i per una llei orgànica de finançament autonòmic caducada. Aquest règim autonòmic comporta una sèrie de greuges a la població catalana: espoli fiscal, manca d’inversions, obstacles al desenvolupament econòmic de la capital Barcelona i del territori, atur, menyspreu a la llengua i la història, pèrdua d’autogovern i de llibertat, no reconeixement a nivell internacional, etc. En els darrers anys s’ha anat consolidant una majoria social que ha vist que l’única manera realista de superar aquest règim és que Catalunya esdevingui un nou estat independent en forma de república. Efectivament, en les passades eleccions dos milions de catalans i catalanes varen delegar el seu vot a una majoria de 72 diputats i diputades de JxS i la CUP amb el mandat explícit de fer la independència.

Ara el repte és fer-la. Segons el dret internacional hi ha dues maneres: o bé a través de la Declaració (o Proclamació) de la independència en el Parlament o bé guanyant un Referèndum d’Autodeterminació. L’experiència viscuda i la història ens ensenyen que l’estat espanyol no pactarà ni l’una ni l’altre, i per tant s’haurà de fer de manera unilateral.

Solidaritat Catalana exigeix que els 72 diputats independentistes compleixin el programa electoral i proclamin la independència. La Declaració d’Independència segueix sent la via directa i més eficaç, tal com hem defensat de manera reiterada. A més, hem de recordar que en democràcia parlamentària, majoria absoluta equival a majoria social i legitima per governar i aplicar el programa. Tanmateix, en cas d’haver-hi un consens de l’independentisme sobre el Referèndum d’Autodeterminació, caldrà que aquest tingui les garanties necessàries per dur-nos a la Independència.

1. Ha d’anar associat a la Declaració d’Independència per part del Parlament.
2. Ha de tenir caràcter vinculant, pregunta binària Sí/No i sense mínim de participació sobre cens regular i l’organització ha de recaure sobre l’Administració.
3. L’organització, realització i l’execució del resultat han de ser dins d’aquesta legislatura, sense més eleccions sota règim espanyol.

No més excuses. No més dilacions. Ara toca fer la independència i és aquest Parlament i aquest Govern el que l’ha de fer.


Share/Bookmark