traducció - translate - traducción

21.9.16

Catalunya, País Valencià i les Balears fan front comú també en política agrària

Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat, i Joan Caball i Andreu Ferrer, coordinador nacional i tècnic, respectivament, d'Unió de Pagesos de Catalunya; de les Illes Balears, Mateu Ginard, els responsables del Fogaiba i Gabriel Torrens, secretari general d'Unió de Pagesos de Mallorca, i del País Valencià, Francisco Rodríguez, secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural i director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària; Roger Llanes, director general

El Principat, el País Valencià i les Illes Balears han posat en marxa aquest dimarts un front comú amb l'objectiu de millorar la Política Agrària Comuna (PAC) ja que consideren desateses les necessitats específiques dels territoris catalans. Segons han informat, la PAC negociada entre l'Estat espanyol i Brussel·les provoca situacions de «desavantatge competitiu», especialment a les zones de muntanya i les insulars. Per això, cerquen sinergies en altres sectors, com la pesca i l'alimentació, en reunions paral·leles a Barcelona i València.

Palma ha estat aquest dimarts la seu de la trobada per debatre sobre el sector de l'agroalimentació a l'Euroregió de l'Arc Mediterrani (EURAM). Concretament, en aquesta primera trobada de treball,s'han tractat propostes de millora de la PAC, partint de la base que consideren necessari replantejar la PAC que ha negociat l'Estat espanyol amb Brussel·les.
Referent a les Balears han explicat que és necessari que es produeixi un reconeixement dels efectes de la insularitat, que es tengui en compte també la doble i a la triple insularitat. Les despeses de producció són més elevades a llocs aïllats, i les Balears sofreixen unes despeses més altes de transport d'abonaments, farratges i alimentació del bestiar en general, que afecten sobretot als sectors ramaders amb un maneig més intensiu, com el bestiar boví de llet o el porcí.
A la reunió han assistit, pel Principat, Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat, i Joan Caball i Andreu Ferrer, coordinador nacional i tècnic, respectivament, d'Unió de Pagesos de Catalunya; de les Illes Balears, Mateu Ginard, els responsables del Fogaiba i Gabriel Torrens, secretari general d'Unió de Pagesos de Mallorca, i del País Valencià, Francisco Rodríguez, secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural i director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària; Roger Llanes, director general d'Agricultura Ramaderia i Pesca; Antoni Lozano, cap de gabinet de la Secretaria Autonòmica d'Agricultura i Desenvolupament Rural, i Joanma Mesado, secretari tècnic de la Unió de Pagesos i Ramaders de la Comunitat Valenciana.

També ha assistit el coordinador de l'Institut Ignasi Vilallonga d'Economia i Empresa, Rubén Pitarch, que ha estat l'encarregat de coordinar la jornada.
Font: Catalunya, País Valencià i les Balears fan front comú també en política agrària » Estat » Ara » dBalears.cat
Share/Bookmark