traducció - translate - traducción

11.1.17

Entitats catalanes defensen avui al Parlament Europeu el dret d'autodeterminació de Catalunya

Una part del cartell oficial de la trobada política de demà. Foto: EL PUNT AVUI
Els europarlamentaris catalans Ramon Tremosa i Josep Maria Terricabras, juntament amb cinc eurodiputats més que representen nacions sense estat a Brussel·les, defensaran demà el dret a l'autodeterminació dels catalans davant del Parlament Europeu.
Cadascun dels europarlamentaris, entre els quals n'hi ha dos de bascos, presentaran la seva causa als seus companys de Parlament. A tres quarts de tres de la tarda ho faran Ramon Tremosa i Josep Maria Terricabras que introduiran l'escriptora i activista catalanoamericana Liz Castro, la qual explicarà amb detall el cas català: el full de ruta vers la independència i l'estat del procés d'autodeterminació. Segons fonts de l'organització, els eurodiputats catalans han apostat per un perfil com el de Castro perquè “és la prova més evident que el procés que es viu a Catalunya és inclusiu”, atesa la seva procedència.
Entre els acadèmics escollits pels europarlamentaris per aportar la seva visió sobre el cas català destaca el grec Nikos Skoutaris, professor de Dret de la Unió Europea. Autor de la monografia Pluralisme territorial a Europa: Federalisme, regionalisme i descentralització a la UE i els seus Estats membres, el seu camp d'investigació actual és, precisament, com “acomodar” a la legislació constitucional els conflictes ètnics-territorials que es produeixen a Europa. El doctor Skoutaris també analitzarà el cas escocès en el complex escenari del Brexit.
Espai per a les entitats
A la tarda, just abans de la clausura de l'esdeveniment, representants d'entitats d'Escòcia, Flandes i Catalunya es repartiran mitja hora per aportar la seva experiència en el camí de l'autodeterminació dels seus respectius pobles. En representació de Catalunya hi haurà l'activista Anna Arqué , portaveu de la plataforma cívica International Commission of European Citizens (ICEC); Montse Daban, representant de la sectorial d'internacional de l'Assemblea Nacional Catalana, i Jordi Domingo, portaveu de Constituïm. La representant de l'ANC ha declarat que “explicar al Parlament Europeu què estem fent les entitats civils i el Govern per blindar el referèndum és una oportunitat perfecta per mostrar que estem resolts a autodeterminar-nos”, i evidentment és un bon escenari per cercar complicitats que seran necessàries un cop es declari la independència, en cas que es guanyi el referèndum, acordat o no, amb Espanya.

Font: El Punt Avui - Entitats catalanes defensen demà al Parlament Europeu el dret d'autodeterminació de Catalunya | Andreu Mas | BARCELONA | Política | El Punt Avui | Notícia
Share/Bookmark