Lluís Llach, diputat al Parlament de Catalunya, va protagonitzar una xerrada organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana, en el marc de la campanya #FemFutur, ahir divendres, al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.
L'acte presentat i moderat pel sotsdirector del DIARI DE VILANOVA, Jordi Lleó, va servir per esclarir dubtes sobre els propers passos del procés sobiranista de Catalunya. Llach, en primer lloc, va explicar la seva decisió de dedicar-se a la política activa com a càrrec electe, a la candidatura de Junts Pel Sí. Ja a pregunta del públic va detallar el procés de desconnexió de l'Estat espanyol que passa per l'aprovació de la Llei de Transitorietat Jurídica. Aquest nou marc jurídic permetrà disposar d'un cos legislatiu propi amb tributs catalans, qui no pagui se'l multarà, va emfatitzar Llach, aclarint que en el cas que entrin en conflicte els dos marcs jurídics, el català i l'espanyol, el què prevaldrà és el català i qui no tributi serà castigat tard o d'hora, va reiterar. Pel diputat la clau es troba en aplicar cada Llei en els moments precisos per no alterar la legalitat que sempre serà el marc jurídic propi. És molt important anar a pas a pas i basar-nos amb la Llei Catalana. En aquest sentit es preveu que l'aprovació de la Llei de Transitorietat Jurídica estigui molt a prop del referèndum en el calendari, però no donar temps al l'Estat espanyol a impugnar, va concretar Llach, deixarem de ser súbdits per esdevenir ciutadans, va sentenciar.
Llach confia trobar punts de consens per tirar endavant la convocatòria del referèndum en les complicitats trobades amb diferents àmbits polítics i socials com el de Catalunya Si que És Pot. Serà molt important per sumar una majoria unitària fins a les portes del referèndum. Un procés constituent ampli, transparent i participatiu serà la gran eina per donar a entendre que la república que estem pensant els partidaris a la independència, és la mateixa idea republicana que pensa molta gent amb conviccions purament democràtiques.
Sobre el temors de l'economia, Llach va dir que cap de les entitats financeres que tinguin interessos posats al territori català tindran cap motiu per marxar en el cas de la plena independència. Catalunya és un motor econòmic no només de l'Estat, sinó la quarta regió econòmica d'Europa i Barcelona és un dels ports més importants del Mediterrani. Cap empresa que vulgui tenir futur renunciarà a un mercat com el nostre. El diputat tampoc es va estar de dir que qui ha de patir pel manteniment de les pensions és qui es quedi a l'Estat espanyol.
Llach no té cap dubte que el procés sobiranista triomfarà si és manté la determinació popular que s'ha anat manifestant fins ara. Hem de deixar anar fent a l'Estat espanyol i publicitar el què fan. Segur que apretaran fort, però en el pitjor dels casos, el de l'ocupació o la intervenció de l'autonomia és el millor favor que ens podrien fer perquè ho veurà la comunitat internacional. No obstant això, Llach està convençut que fins que Catalunya no posi un mandat democràtic sobre la taula, cap estat europeu mourà un dit.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada