traducció - translate - traducción

13.2.18

La República s'assenta | Cotarelo

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Els símbols són cars. El diari sembla objectar al fet que les despeses de la presidència simbòlica (que, a més, jutja molt elevats) vagin amb càrrec a l'erari. No es veu a quin altre càrrec poguessin anar sent una decisió del Parlament. O sigui, que el gobierno, molt atent a no ficar-se en més embolics per sortir-ne mal parat, pensa no donar-se per assabentat.

Deurà ser a efectes interns. Als externs, el ministre d'Exteriors ja ha tingut la delicadesa de ficar la pota insinuant un conflicte diplomàtic amb Bèlgica. La veritat, no tenen solució. Això de la política els és tan aliè com l'hoquei.

No volien un referèndum pactat d'autodeterminació i n'han tingut quatre (el 9N, el 27S, l'1O i el 21D), l'últim convocat per ells mateixos. I els han perdut tots, un darrere l'altre. Fabulós.

No volien en Puigdemont de president i en trindran dos, un de simbòlic a l'exterior i un altre real i efectiu a l'interior que tindrà un altre nom i figura però que anirà amb unitat d'acció amb l'extern. Això no hi ha manera d'evitar-ho. Com no n'hi ha d'evitar que aquesta República Catalana vagi assentant-se feliç tot i que amb penes i treballs.

Quan estiguin resolts els tràmits de la investidura s'obrirà un temps nou amb nous plantejaments i conflictes. Sembla ser que el front judicial unionista té previst escenificar un procés inevitablement polític contra l'independentisme cap a la tardor. Entre tant prosseguirà la seva tasca de processant a més gent.

Una via sense sortida ja que no és sinó la perpetuació del conflicte. És incomprensible que els instigadors del 155, el seu front mediàtic i judicial, no vegin que la repressió només pot portar a la generalització de la desobediència.

No ho veuen perquè és una qüestió de dignitat.


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark