traducció - translate - traducción

6.2.18

URGENT!!! Ajudem el Síndic a defensar els drets dels ciutadans davant els tribunals europeu - Síndic de Greuges de Catalunya

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

El Síndic defensa els drets dels ciutadans davant la possible alteració del marc jurídic vigent i contravenció de l’estat de dret
Comunicat

Considera que hi ha motius evidents perquè intervingui el Tribunal Europeu de Drets Humans
Recomana al Parlament de Catalunya que interposi un recurs contra l’exigència de sol·licitar autorització judicial per concórrer a la investidura
El Síndic de Greuges considera greu la situació de possible alteració del marc jurídic vigent i contravenció de l’estat de dret davant la resolució del Tribunal Constitucional del dia 27 de gener. En aquesta resolució, l’alt tribunal acorda per unanimitat la suspensió cautelar de les resolucions del president i la Mesa del Parlament de Catalunya en què es proposa la investidura de Carles Puigdemont com a candidat a president del Govern de la Generalitat de Catalunya.
El Tribunal Constitucional, sense admetre a tràmit la demanda del Govern de l’Estat, ha adoptat unes mesures cautelars no sol·licitades, que no estan previstes ni en la Constitució espanyola, ni en la seva llei orgànica, i en un procediment (impugnació de disposicions autonòmiques) que no en preveu. Aquestes mesures cautelars tenen una afectació directa en els drets d’un diputat escollit en les darreres eleccions del 21 de desembre, en el dret de representació popular del Parlament, i també, en general, en els drets de participació política de tota la ciutadania de Catalunya, i s’han adoptat sense escoltar les parts en el procediment.
En efecte, la interlocutòria del Tribunal Constitucional exigeix una condició al candidat a la presidència de la Generalitat (demanar una autorització judicial) desconeguda en l’ordenament jurídic vigent i que, com a condició sobrevinguda per a ser investit, vulnera els seus drets com a diputat i és contrària a la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). D’aquesta manera, a més, tota la ciutadania de Catalunya, amb independència del sentit del seu vot el 21 de desembre, veu alterat el seu dret de participació política mitjançant sufragi actiu. D’altra banda, la reiterada prohibició als diputats que estan privats de llibertat de participar en les tasques parlamentàries –llevat pel que fa al seu vot, que es pot delegar– també suposa una vulneració del dret de sufragi passiu d’aquests electes.
El Síndic considera que hi ha motius fonamentats perquè les persones directament lesionades en els seus drets es plantegin interposar les demandes corresponents davant el TEDH, a qui podrien sol·licitar, si escau, mesures cautelars en virtut de l’article 39 del Reglament del mateix TEDH. El Síndic recomana al Parlament de Catalunya que interposi un recurs contra l’exigència de l’alt tribunal al candidat de sol·licitar autorització prèvia per poder concórrer a la investidura, a banda de les al·legacions que pot interposar sobre l’admissió a tràmit de la demanda del Govern de l’Estat.
Així mateix, el Síndic posarà aquest comunicat en coneixement del comissari europeu de Drets Humans i altres instàncies internacionals.
AJUDA AL SÍNDIC!!
El formulari de la queixa al Síndic és aquest. Cal posar les dades ( https://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=90 personals, i el text que podeu posar, si voleu (copiar i enganxar), a la casella “motiu de la queixa” és aquest:

"Davant la resolució del Tribunal Constitucional del dia 27 de gener, que obliga la suspensió cautelar de les resolucions del president i la mesa del Parlament, i que afecten la investidura de Carles Puigdemont com a candidat a president del Govern de la Generalitat de Catalunya, crec que, com a ciutadà, s'han vulnerat els meus drets de representació i participació política. Fet que es valora en el comunicat emès per vostè el 30/01/2018."


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark