traducció - translate - traducción

2.6.18

Defensa l'exili. Seguim endavant!

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


28 de maig de 2018

QUÈ ÉS?
És un fons que es nodreix de les aportacions i donacions privades de persones, empreses i entitats que volen donar suport a persones partidàries de la construcció de la República de Catalunya exiliades amb motiu de la repressió i la persecució judicial per part de l’Estat espanyol contra els seus drets i la seva llibertat d’expressió, d’organització i de participació política.


QUI EN POT SER BENEFICIARI?
En seran els beneficiaris prioritàriament el 130è president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i Casamajó, les conselleres, consellers i les altres persones que s’hagin vist forçades a abandonar Catalunya perseguides per les causes penals relacionades amb el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, la declaració del Parlament del 27 d’octubre i l’activitat del govern a l’exili, així com per causes penals contra els seus drets i la seva llibertat d’expressió, d’organització i de participació política.

A QUÈ ES DESTINEN ELS FONS RECOLLITS?
Els diners serveixen per a cobrir les necessitats d’aquestes persones en diferents àmbits com són:
- la defensa jurídica, que inclou despeses com advocats, traduccions i tràmits;
- seguretat;
- suport tècnic, logístic i pel manteniment de les persones a l’exili.

GESTIÓ I TRANSPARÈNCIA
Els responsables de l'administració del fons, des de l’elaboració i aprovació del pressupost i fins al control de la seva execució, seran els membres del govern a l'exili. Així mateix, seran els responsables de determinar els mecanismes de captació de donacions, siguin campanyes puntuals, quotes periòdiques, etc.

La gestió tècnica del fons es regirà pels principis d’eficiència, eficàcia, austeritat i transparència. Periòdicament es publicarà informació de seguiment del fons, sobre l’evolució dels ingressos i la destinació dels recursos.

De manera regular s’executarà un control extern de la bona administració per part d’un Consell format per persones independents i alienes a les activitats finançades pel fons, que vetllaran perquè els recursos recaptats es destinin a les actuacions i finalitats previstes i publicitades.
Així mateix, anualment es farà una auditoria externa per part d’una empresa professional i els seus resultats es faran públics.

Font: https://www.defensaexili.org/

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark