traducció - translate - traducción

6.9.14

ARA ÉS L'HORA! 1714-1914-2014. MÚSICA I PAÍS. DILLUNS 8S OMPLIM EL PALAU

ARA ÉS L'HORA
1714 - 1914 - 2014. Música
i País
Orquestra i Cor Joves
Intèrprets dels Països Catalans
Dilluns 8 de setembre a la Sala de concerts del Palau
de la música Catalana de Barcelona
.

Preus: 20€ / 15 € membres de l’UCE i l’ANC

POTS COMPRAR LES ENTRADES CLICANTAQUÍ

Organitzen: Fundació Orfeó

Català-Palau de la Música i Forum Musicae (Illes Balears)

Amb el suport de: Direcció General de Joventut Gencat, Gencat
Tricentenari, Diputació de Barcelona Mancomunitat. FCEC

Entitats col·laboradores:

FÉU-NE DIFUSIÓ, HI HEM DE
SER TOTES I TOTS!!

El
Cor i l’Orquestra dels Països Catalans són una iniciativa de Forum Musicae
(Illes Balears) i la Universitat Catalana d’Estiu.

Premi
Jaume I 2006 de la Franja de Ponent
Premi
Josep Maria Llompart 2009


10 anys fent música dels i pels països catalans!!
Accés entrevista en vídeo.



L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans oferirà un programa de concerts titulat 'Música i País', amb obres de compositors com Pere Miquel Marqués, Ricard Lamote de Grignon, Jaume Mas Porcel, Enric Morena o Salvador Brotons, entre d'altres, que representen els diferents territoris de parla catalana. La presidenta de Forum Musicae, Magadalena González, ha destacat que el títol dels concerts obeeix a "la filosofia de l'orquestra: fer país i xarxa a través de la música".



Amb motiu del 150 aniversari de l'estada de Chopin a Mallorca, el concert 'Música i país' incorporarà l'obra 'Nocturn', una interpretació de Jaume Mas Porcel que comptarà amb la col·laboració del pianista Miquel Estelrich.


D'altra banda, també s'ha destacat l'obra 'La cova del Drac' del mallorquí Pere Miquel Marquès. El director de l'OJIPC, Salvador Brotons, ha explicat que es tracta d'una peça "que no s'ha tocat mai, una primícia de quatre moviments, dels quals l'orquestra en farà un i mig". 

Aquest repertori s'interpretarà en dos concerts que tindran lloc el pròxim divendres dia 22 d'agost, a les vuit de la tarda a l'Església de Sant Pere de Prada de Conflent, en el marc de la XLV Universitat Catalana d'Estiu, i un dia després, també a les vuit de la tarda, a la Seu Vella de Lleida, en l'àmbit de concerts de la Concòrdia.

González ha recordat que l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans va néixer a Mallorca fa 10 anys amb la intenció de consolidar-se com un agent cultural que "aplegui joves amb la música i la llengua com a vincle d'unió". En aquest sentit, González ha destacat la voluntat de l'OJIPC de "donar a conèixer el patrimoni cultural dels Països Catalans" i "l'esforç per recuperar obres d'aquests compositors". 

El Cor Jove dels Països Catalans
Per la seva banda, el Cor Jove dels Països Catalans (CJPC) va néixer l'any 2009 a Mallorca sota l'impuls de Forum Musicae i forma part del projecte de l'OJIPC. El CJPC està format per joves d'entre 18 i 26 anys de diferents moviments corals de l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, La Franja d'Aragó i les Illes Balears. Dirigit per Esteve Navona i amb Pau Casan com a pianista , el CJPC consta d'un repertori que abasta des de la música tradicional catalana fins a la simfònica coral.




Share/Bookmark