traducció - translate - traducción

23.9.14

ELS DOCENTS BALEARS GUANYEN! EL TIL DECLARAT NUL. BAUZÀ DIMISSIÓ!!!

L’STEI TOMBA EL TIL AL JUTJAT

Avui dimarts, 23 de setembre de 2014, el TSJIB ha declarat nul el decret TIL. Això implica que tota la normativa que penja del decret també és nul·la.
En aquests moments estam estudiant la sentència, però ja us podem avançar que és una bufetada en tota regla a Bauzá.

La podeu llegir íntegra aquí


Més informació: M. Antònia Font 619.78.38.84
__________________________________________________________

STEPV celebra la sentència que anul·la el TIL a les Illes Balears

La mobilització de la comunitat educativa tomba el decret que margina el català a l'ensenyament a les Illes Balears

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha declarat nul el TIL (Tractament Lingüístic Integrat) que condemnava a la marginació el català en els centres educatius de les Illes Balears i que va ser el detonant de les mobilitzacions més massives a les Balears en la seua història recent amb una vaga indefinida inclosa el curs passat.




Manifestació a Palma, en una fotografia del sindicat STEI.


Notícies relacionades

Etiquetes
EducacióSTEPV

RedactaVeu / València

STEPV ha seguit amb molta atenció el desenvolupament del conflicte per les semblances amb el País Valencià quant als intents de marginació de la llengua pròpia per part dels dos governs autonòmics del Partit Popular.

El Sindicat està convençut que en la decisió del TSJIB ha pesat la intensa i massiva mobilització de la comunitat educativa i de la societat balear en aquests darrers anys contra l'aplicació del TIL en els centres educatius.

És per això que el Sindicat felicita l'STEI-i com a sindicat denunciant i la comunitat educativa balear per la seua insistència, perseverança, unitat i contundència en la lluita.

Aquesta anul·lació del TSJIB recorda a la que el TSJ valencià va fer de l'aplicació de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en anglés en 2009, fruit també d'una intensa mobilització al carrer.

En eixe sentit, STEPV anima la comunitat educativa del País Valencià a mantindre també una mobilització sostinguda en el temps, perquè al final dóna fruits. Per això, el Sindicat proposa al professorat convocar vaga el pròxim 23 d'octubre, coincidint amb la vaga d'estudiants en secundària i altres accions durant la tardor i la resta del curs per fer rectificar les polítiques educatives de la Conselleria d'Educació.
___________________________________________________

El sentit comú ha guanyat gràcies a la lluita constant dels docents que han revestit les Illes Balears de dignitat

Des d’Esquerra Republicana hem volgut valorar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les IIles Balears que declara nul el decret que regula el Tractament Integral de Llengües (TIL).

En aquest sentit, la diputada del Parlament de Catalunya Anna Simó, ha dit que 'aquesta sentència demostra la ineficiència d’uns governants que no han volgut escoltar la comunitat educativa ni la Universitat'. Simó ha recordat que les comissions de Cultura i Llengua i d’Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya van adoptar dues resolucions de rebuig al TIL i a la Llei de l’ús de símbols institucionals, la 505/X i la 589/X respectivament. Per una altra banda, Simó ha destacat: 'avui es pot dir que el sentit comú ha guanyat gràcies a la lluita constant dels docents que han revestit les Illes Balears de dignitat'.

La diputada sectorial d’Educació ha afegit que 'cal recordar que és la segona vegada que el Tribunal tomba el decret que regula el TIL. La primera vegada, el Partit Popular va treure l’endemà un altre decret per tal de que el TIL pogués tirar endavant. Estem a l’espera de quina serà la reacció davant d’aquesta nova declaració d’il·legalitat de les seves lleis'. Finalment, Simó ha dit que 'entenem que els màxims responsables del conflicte educatiu i lingüístic a les Illes, de la falta de diàleg i de recerca dels consens, han d’assumir aquesta segona sentència i les responsabilitats polítiques consegüents. Des de la resta de territori dels Països Catalans sentim aquesta lluita com a nostra ja que la defensa del català a a les Illes és la defensa del català als Països Catalans'.
_________________________________________

L'ASSEMBLEA DE DOCENTS DAVANT LA SENTENCIA DEL TSJIB D'AVUI QUE ANUL·LA EL TIL


Una vegada coneguda i analitzada la sentència del TSJIB que anul·la per unanimitat el Decret TIL de 2013, des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volem manifestar el següent: 

-Valoram positivament la sentència perquè reforça bona part les tesis sobre el TIL que venim defensant des de tots els sectors de la comunitat educativa des de fa més d'un any i mig. Amb la sentència, queda més que clar que el projecte estrella en matèria d'educació d'aquest govern, a banda de greu carències pedagògiques, també presenta mancances democràtiques. 

-El govern de Bauzà té l'oportunitat de rectificar escoltant la veu, per segona vegada, del TSJIB, i allò raonable ara mateix, en un país democràtic, seria la destitució immediata de la Consellera i tot el seu equip. 

-Pensam que la sentència és d'una contundència tal que no deixa gaire marge per a què el Govern opti per recórrer al Suprem i allargar així el caos educatiu. Si així fos, sol·licitam als sindicats que han guanyat la sentència, que es demani el compliment provisional de la mateixa mentre s'espera el recurs. 

-Els docents, encara que hi hagi recurs, hem de seguir en la mateixa línia de resistència, ja que no podem deixar que el caos pedagògic s'apropiï del nostre sistema educatiu. Així, ara més que mai la resistència i la desobediència són el camí davant un govern que actua il·legalment i que ja ha estat desautoritzat reiteradament per la justícia en matèria educativa. 

-Davant el fet que el TSJIB condemna a pagar les costes al Govern (i no és la primera vegada), volem denunciar una vegada més que la guerra de Bauzà contra els docents costa doblers als ciutadans, i que un hipotètic recurs també l'haurem de pagar tots en un moment de retallades i austeritat. 

-Reiteram que cal tornar quan més aviat millor a un clima de diàleg i consens, i la primera passa ha de ser la renovació total de l'equip de la Conselleria. No es pot negociar i caminar cap a una resolució del conflicte, cap a una millora de les condicions sociolaborals i del sistema educatiu en general, amb un equip marcat per la mentida, la coerció i l'acció il·legal, i mentre la nostra seguretat jurídica, la dels treballadors docents, estigui constantment en perill. 

És ben hora que tot aquest disbarat s'aturi. La mentida ja no s'agafa per enlloc.
____________________________________________

El Tempir aplaudeix la derogació del TIL i recorda que la consellera Català ens vol imposar un model igual d’irracional


23 setembre 2014

Arran de les coincidències entre valencians i illencs en la defensa d’un ensenyament en la llengua pròpia que compartim i de la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (STJIB) que anul·la el Decret TIL, projecte educatiu estrella del Govern de les Illes Balears, la Junta Directiva d’El Tempir vol manifestar el següent:
1. Felicitem tota la comunitat educativa de les Illes Balears, i en concret els sindicats illencs que han dut avant el procés judicial, per la fermesa en la defensa d’un model educatiu democràtic, d’alta qualitat pedagògica i que sempre ha buscat la cohesió social illenca fent de la llengua pròpia llengua vehicular de l’ensenyament, model que sempre ha comptat amb el suport social majoritari dels ciutadans de les Balears.
2. La STJIB posa en evidència que el model educatiu imposat des del Govern de les Illes Balears sempre ha estat frontista, poc democràtic (no s’ha volgut mai el diàleg amb la comunitat educativa ni s’ha tingut en compte l’opinió referent de la Universitat de les IB), i gens pedagògic, de manera que sempre es buscava el desprestigi del model d’immersió lingüística dins el caos i la desorientació provocada des de la Conselleria d’Educació, en clara sintonia amb els posicionaments polítics del ministre Wert amb la LOMQE i els paràmetres educatius promoguts des de la Fundació FAES.
3. Volem ressaltar que tan irracionalment pedagògic és el TIL com el model educatiu que la consellera valenciana d’Educació, María José Català, està aplicant al nostre territori en compliment de la LOMQE, que va en detriment de les línies d’ensenyament en valencià (impedint-ne la creació, incomplint sentències judicials desfavorables, minoritzant-lo no sols en les grans ciutats sinó també a les comarques, amb un model de plurilingüisme absurd…) i que impulsa la reducció de la qualitat metodològica i pedagògica del nostre sistema educatiu i l’autonomia dels centres.
4. Instem la comunitat educativa valenciana a seguir el caràcter exemplar i de referent de les mobilitzacions dels docents de les Balears a fi d’assegurar al nostre territori dues coses bàsiques des del diàleg i el consens amb totes les parts implicades (associacions de pares i mares, docents, universitats, AVL, sindicats, equips directius): la primera, l’ensenyament públic de qualitat i en valencià; i la segona, que l’alumnat acabe l’ensenyament obligatori amb el domini de les dues llengües oficials.
(Font: ACL El Tempir)

Comparteix aquesta informació

    • Facebook
    •  
    • Google Bookmarks
    •  
    • LaTafanera
    •  
    • Meneame
    •  
    • del.icio.us
    •  
    • Digg
    •  
    • MySpace
    •  
    • Technorati

Share/Bookmark