traducció - translate - traducción

5.9.14

ELS PAÏSOS CATALANS MOBILITZATS PER L'11 DE SETEMBRE


6 DE SETEMBRE, PALMA El 6 de setembre es farà a Ciutat de Mallorca un acte de suport i solidaritat amb l'Onze de Setembre i el dia 10, a Menorca, es farà un assaig de la V al Mercadal. Són, de moment, els dos actes preparats des de les Illes i vinculats directament amb la Diada catalana d'enguany.L'Associació Sobiranista de Mallorca, l'Obra Cultural Balear i el Grup Blanquerna són al darrere d'un acte de suport i solidaritat amb el Principat del 6 de setembre en ocasió de la gran manifestació prevista per a la diada a Barcelona. Es farà a la plaça Major de Palma, com l'any passat, però enguany de manera simultània i retransmesa en directe per televisió amb sengles actes a Perpinyà i València. El motiu de la data és permetre que la gent de Mallorca, Catalunya Nord i el País Valencià que vulgui també assistir a l'Onze de Setembre a Barcelona tingui pugui per fer-ho.
_______________________________________________________

6 i 11 DE SETEMBRE, EIVISSA i FORMENTERA

El dissabte 6 de setembre de 2014 els eivissencs i eivissenques volem recordar que som un sol poble que vol decidir formar part duns Països Catalans lliures.Coincidint amb altres indrets de la nostra nació com el País Valencià i Mallorca formarem una gran V al Baluard de Santa Llúcia, símbol de Votar, de Vicòria, de Voluntat, de Vèncer de Via Catalana i també d'EiVissa.

Us pregam màxima puntualitat i que vingueu vestits de groc o vermell ja que la idea és formar la V formant una gran quatribarrada.

Visca Eivissa i visca la terra!

Eivissa pels Països Catalans
En el cas de Formentera, s'organitzarà una nova 'V' al cap de Barberia, el mateix 11 de setembre a les 18 hores.
_________________________________________________________


11 DE SETEMBRE, MERCADAL
I el 10 de setembre a les 16.30, al Mercadal de Menorca, es farà un assaig de V a la plaça de Galbis (al costat de la plaça de Pere Camps) que seguirà per l'avinguda del mestre Garí per l'esquerra i l'avinguda del metge Camps per la dreta. L'any passat més de quatre-cents menorquins ja van formar una cadena humana continuadora de la Via Catalana el mateix dia, amb l'objectiu de 'fer palès que els menorquins som i serem part de la nació'.

El manifest fet públic aquest cap de setmana, i secundat per formacions com el PSM i ERC, diu:

Mos trobam avui al centre de l'illa.
Avui, els menorquins que estam pels Països Catalans, realitzam una "V" en suport a la Via Catalana per la Independència, que suposarà conformar una immensa V a Barcelona: Diagonal a dreta i Gran Via a esquerra; una massa popular que ha de representar una crida al món.

Aquesta Via sorgeix en un moment de ruptura total de l'estat espanyol, tant en l'eix social com en l'eix nacional. Espanya representa ja un projecte de passat i la república catalana un de futur. I amb açò mos presentam novament avui davant la comunitat internacional amb la voluntat d'empènyer la classe política a fer les passes necessàries per a la consecució d'un estat independent. Aquest Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya es convertirà en l'avantsala de la independència del Principat.

Enllaçats, units, resseguint el país amb una nova cadena humana per tal de convertir en realitat l'anhel del poble català, esdevenir un nou estat d'Europa. I per tal de garantir que els menorquins puguem assegurar-nos un lloc a la història, hem decidit constituir Mercadal com a tram d'aquesta Via Catalana; avui participam del tram que tanca la Via fora del Principat. I és que ja es diu així, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó, aquesta terra és nostra, que ho sàpiguen els senyors.

Gràcies i visca Menorca!'

11 DE SETEMBRE, PAÍS VALENCIÀ

Els autobusos del País Valencià per a la diada del 11 de setembre també pasarán per VinarÒS.
Acció Cultural ha fet pública la convocatòria d'autobusos per acudir a Barcelona, per poder participar-hi en la V convocada per Òmnium Cultural i l'ANC en defensa del dret a decidir. Segons explica el seu delegat a Castelló, Antoni Royo, "l'èxit de la convocatòria de l'any passat, quan van muntar el tram de la Via Catalana a Vinaròs, ens ha animat ara a donar l'oportunitat a tota la gent de la Plana i el Maestrat que vulga participar-hi a poder venir a Barcelona". Els autobusos de la Plana eixiran d'Almenara, i pararan a Nules, Vila-real, Castelló i Benicàssim. Els del Maestrat eixiran de Benicarló i pararan a Vinaròs. El preu, en tots dos casos, serà de 25 euros. Royo ha explicat que "cal tenir en compte el fet que el dia 11 al País Valencià serà un dia feiner; però, tot i així, confiem que podran assistir-hi prou persones jubilades, aturades, professors i estudiants que encara no hagen començat el curs, o bé aquelles que puguen agafar-se un dia lliure, per una o una altra raó. I és que no ens volem perdre ser-hi presents en un acte que serà ben important per al futur de tot el nostre país". Les persones interessades en apuntar-s'hi, poden escriure al correu d'Acció Cultural, castello@acpv.cat, indicant el seu nom, població on volen pujar i telèfon de contacte, o bé trucar als telèfons habituals de l'entitat.
Falta una setmana, t'ho pedràs?



Share/Bookmark