traducció - translate - traducción

9.9.14

UN 11 DE SETEMBRE ENLLAÇATS PER LA LLENGUA

Davant la immediatesa de la Diada nacional de Catalunya del proper dia 11 de setembre, la plataforma d'entitats Enllaçats per la Llengua (ExLL) vol expressar amb fermesa el reconeixement del poble català a l'exercici de les seves reivindicacions col·lectives  i drets nacionals com a poble diferenciat.

En aquests moments històrics i amb l'horitzó de la consulta on les institucions catalanes convocaran el 9-N els ciutadans del país per pronunciar-se sobre la possibilitat d'esdevenir un estat independent, animem a la participació perquè la “V” que està preparant per la Diada l'ANC i Òmnium Cultural pels carrers de Barcelona torni a ser un gran èxit de gent en un ambient festiu i alegre de plena reivindicació de les llibertats democràtiques. En aquest sentit les associacions que formen part d'Enllaçats per la Llengua hi participaran en la manifestació d'aquest 11 de setembre al costat dels organitzadors i dels ciutadans catalans.

Tanmateix, les diferents entitats que formen ExLL i que representen diversos territoris de la comunitat catalanoparlant, recorden que, juntament amb el dret a exercir els catalans i catalanes els seus drets com a poble, hi ha d'haver la ferma voluntat a mantenir i augmentar els llaços d'unitat, col·laboració i solidaritat en tots els àmbits d’interès comú entre les diferents parts del domini lingüístic, amb independència de l'estatus jurídic i polític de cada comunitat.

Com deia l'homenot de Burjassot, el mestre Vicent Andrés Estellés:
“No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa. No podran res davant un poble unit, alegre i combatiu”.


Agrairem que en feu el màxim de difusió
Salutacions cordials,

Enllaçats per la Llengua http://exllengua.blogspot.com
                                       enllacatsperlallengua@gmail.com

Enllaçats per la Llengua va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans de manera coordinada. Ha fet costat a la Bressola, als alcaldes i docents de la Franja de Ponent, a la Vaga Indefinida per l’educació a les illes Balears, a les agressions i amenaces contra la llengua al País Valencià i en general a l’ofensiva del PP en contra de la llengua allà on governa.

Entitats: 
STEPV, STEI i IB, USTEC-IAC-STES, Associació Amics de la Bressola, ACL El Tempir, Òmnium Cultural de l'Alguer, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana, Confederació Sindical Catalana, Assemblea de Mestres i professors en català IB, Castelló per la llengua, Plataforma PROU, Moviment Franjolí per la Llengua, Centre de Cultura Catalana d'Andorra, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, CIEMEN,  Confederació d'AMPAs Gonzalo Anaya, Coordinadora Obrera Sindical, Bloc d'Estuadiants Agermanats, Plataforma pel Dret a Decidir, Enllaçats No Acatem, Acció Cultural Països Catalans, Agrupació Borrianenca de Cultura

Notícies relacionades:





Share/Bookmark