traducció - translate - traducción

5.12.11

TV3 A LES ILLES

tribuna.cat

L'OCB demana que TV3 es torni a veure íntegrament a les Illes Balears

OCB, Illes Balears, TV3, íntegrament,
L'Obra Cultural Balear (OCB) considera que l'actual direcció d'IB3 ha trencat unilateralment l'acord que havia contret amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Redacció: Tribuna Mallorca · Aquest acord preveia que la televisió pública catalana deixaria d'emetre a les Balears tots els continguts (bàsicament, la producció aliena i les retransmissions esportives) que estiguessin condicionats pels drets d'emissió. A canvi, IB3 es comprometia a emetre aquesta mateixa programació en la nostra llengua, gràcies als doblatges que li cedia gratuïtament la CCMA.
El resultat d'aquest pacte va ser la substitució del senyal de TV3 pel del seu canal internacional, TV3cat, decisió que va ser criticada en el seu moment per l'Obra Cultural Balear pel que significava de mutilació d'una programació televisiva que duia més de 20 arribant ininterrompudament a les Balears.
A partir del trencament d'aquest acord per part d'IB3, l'Obra Cultural Balear demana que TV3 es torni a veure íntegrament a les nostres illes. Segons l'entitat, les excuses inacceptables posades per Jacobo Palazón per eliminar el dret que tenen els ciutadans a triar en quina llengua volen veure les pel•lícules, les sèries i els documentals; i la decisió d'IB3 de renunciar a una part dels seus drets de retransmissió esportiva –significament la Champions-, justifiquen que la direcció de la CCMA torni a reemetre a les Illes Balears el senyal íntegre de TV3. L'OCB remarca, a més, que actualment seria l'única manera de què els ciutadans de les Illes Balears poguessin veure els partits de Champions i el cinema en la seva pròpia llengua.
image

L'OCB reclama TV3

25/11/11 02:00 - PALMA - REDACCIÓ
Afirma que amb els canvis a IB3 ja no són vigents els arguments per emetre TV3cat
L'Obra Cultura Balear (OCB) ha demanat a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que TV3 es torni a veure íntegrament a les Illes, on actualment s'hi emet el canal internacional de TVC –TV3cat– per qüestions de drets d'emissió, ja que la situació ha canviat arran de l'arribada al poder del PP a les Illes. La nova direcció d'IB3 ha decidit, escudant-se en polítiques de contenció de despesa, emetre sèries, pel·lícules i documentals en llengua castellana –estalviant-se en doblatge al català– i ha renunciat a part dels seus drets de retransmissió esportiva –significativament la Champions–.
Amb aquest nou context, l'OCB considera que IB3 “ha trencat unilateralment l'acord que havia contret” amb la CCMA, pel qual la televisió catalana no emetria a les Illes continguts de producció aliena i esports “que estiguessin condicionats pels drets d'emissió” i, a canvi, IB3 “es comprometia a emetre aquesta mateixa programació en la nostra llengua, gràcies a doblatges que li cedia gratuïtament la CCMA”.
L'OCB, que ja es va oposar en el seu dia al canvi de TV3 per TV3cat considerant-lo “una mutilació d'una programació que duia més de 20 anys” emetent-se a les Balears, remarca que el retorn de l'emissió íntegra de TV3 “actualment seria l'única manera que els ciutadans de les Illes poguessin veure els partits de Champions i el cinema en la seva pròpia llengua”.
Share/Bookmark