traducció - translate - traducción

4.7.12

El PP incendia el País Valencià


Indignació per la gestió del PP que va liquidar 15 milions d’euros del fons contra incendis i reduir en 1000 els efectius de les brigades d'extinció, mentre balafià recursos sense sentit


El País Valencià viu des de dijous l'incendi més devastador dels últims 20 anys, mentre creix la indignació per una desfeta mediambiental que ha calcinat municipis sencers i que podria haver cremat 50.000 hectàrees, segons fons no oficials. Mentre els informatius de Canal 9 falsegen la realitat, els alcaldes es troben desbordats per la manca de recursos antiincendis i en l'ambient comença a planar la sospita dels interessos econòmics que hi pugui haver  darrere dels incendis. La coalició Compromís reclama que no es pugui fer cap tipus d’aprofitament privat de la fusta ni dels recursos de la zona cremada després de l’incendi.

Les dràstiques retallades que està efectuant el PP al País Valencià han afectat les brigades d'extinció d'incendis i 1000 persones no han estat renovades en el seu lloc per a aquesta campanya. A finals de maig la coalició Compromís ja va alertar que el Govern Valencià actuava de forma inconscient en retallar en prevenció d’incendis. Aquesta formació ha revelat que el Govern Valencià va destinar el 2006 dos milions d’euros del programa d’emergències, protecció civil  i extinció d’incendis a la fundació creada per organitzar la visita de Benet XVI a València, i ha demanat al Consell que aclareixi "el desviament de fons per a quatre amics fonamentalistes religiosos". El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, també ha criticat la gestió per part del Conseller de Governació, Serafin Castellano, de la prevenció i el combat contra els incendis als boscos valencians. Per a Cerdà, "les retallades en les dotacions de prevenció d'incendis i la dràstica reducció de personal, amb centenars de professionals menys enguany, ens ha deixat desprotegits davant els incendis forestals com el de Cortes de Pallàs i els pobles del voltant, convertint el Consell en responsable de la desfeta mediambiental que estem patint".
Compromís també assegura que l'any passat el govern valencià va iniciar els passos per modificar la Llei forestal que obre la porta a la construcció en terrenys forestal cremat. Fins llavors, la llei no permetia canviar l'ús de les àrees rurals i muntanyes cremades fins passats 30 anys, però l’executiu d’Alberto Fabra ha deixat aquesta limitació sense efecte.
 
Des del dijous el País Valencià està assistint a una clara manipulació dels informatius per part de Canal 9, que asseguraven que els efectius ja estaven a la zona des del primer minut quan saltà l'alarma a Cortes de Pallás-Dosaigües-Torís, quan els veïns afirmen que els mitjans van trigar molt a arribar, alguns asseguren que fins a 3 hores. Canal 9 va posar imatges de la Guàrdia Civil traient a la gent de casa, però no van poder posar imatges dels bombers o retens per que no havien.


Font:

Share/Bookmark