traducció - translate - traducción

16.7.12

ENLLAÇATS NO ACATEM

26 de setembre de 2012,
Dia Internacional de les llengües
Ens manifestem a tots els territoris.

Davant la sentència del Tribunal Suprem que anul·la la immersió lingüística a l’educació infantil, Escola en català demana al Govern de la Generalitat no acatar la sentència contra el català, aprovar la Llei que s’està tramitant al Parlament de Catalunya per blindar el català a l’escola com a única llengua vehicular i declarar la independència nacional com a solució definitiva.

Cal enllaçar-nos i rescatar la comunitat lingüística dels Països Catalans, els quals rebem l'agressió planificada i l'etnocidi cultural per part del colonialisme espanyol, així com es rescaten els bancs. Balears i Pitiüses, Franja del Cinca, Matarranya i la LLitera, País Valencià i Principat de Catalunya.

Els atacs rebuts darrerament pel català a les Illes, com la eliminació del requisit de saber català per treballar a l'administració pública, el canvi de topònims al castellà (en tots els territoris dominats per l'estat espanyol), el tancament de Ràdio Televisió de Mallorca, la impossibilitat de veure TV3, IB3 i Canal9 des de tots els territoris tal i com recomana la carta de llengües, l'abandonament del català com a llengua preferent en l'educació i les "detencions irregulars i indiscriminades" de manifestants contraris a les polítiques del PP, justifiquen una acció contundent d'afirmació de la llengua comuna que ens faci visibles dins i fora dels Països Catalans.

Cal reivindicar "la unitat territorial, és a dir, que s'entengui que el que es fa a una part del territori, s'està fent a tot el territori lingüístic. En aquest sentit, no oblidem les denúncies sobre la situació lingüística a la Franja, amb la recent invenció de l'aragonès oriental que nega el català; i al País Valencià amb la imposició del castellà a més de 125.000 alumnes.


Hem de treballar conjuntament des de tots els territoris i crear una plataforma comuna contra les agressions als Països Catalans. Si la dreta és capaç d'unir-se per tenir un pla orquestrat per desmantellar la nostra identitat, nosaltres hem de ser capaços d'organitzar-nos per un objectiu comú, ha afegit.




Al Twitter
#26/9EnllaçatsNoAcatem
#ésCanigó #ésMaó #ésPalma #ÉsElx #somPaïsosCatalans


VOLEM QUE HI SIGUIN:
ENTRE TOTHOM HO FAREM TOT












Share/Bookmark