traducció - translate - traducción

17.10.14

La Generalitat posa en marxa el web per ser voluntari el 9-N

El formulari per inscriure-s'hi estarà disponible a partir d'aquest divendres a les dues del migdia

La pàgina web dóna informacions pràctiques sobre el procés participatiu, com ara quines són les persones cridades a participar


La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el web www.participa2014.cat , a través del qual tothom qui vulgui es pot apuntar per fer de voluntari en el procés de participació ciutadana del 9-N. El procés de participació ciutadana és la fórmula que explota el Govern després de la suspensió de la Llei de Consultes i del Decret que regulava la del 9-N sobre el futur polític de Catalunya per part del Tribunal Constitucional (TC). El formulari per apuntar-se com a voluntari al procés del 9 de novembre estarà disponible a partir d'aquest divendres a les dues del migdia.
El web dóna informacions pràctiques sobre el procés participatiu, com ara quines són les persones cridades a participar. Concretament ho són els catalans majors de setze anys el dia 9 de novembre de 2014, residents a Catalunya o a l'exterior al Document Nacional d'Identitat (DNI) dels quals consti l'adreça d'un municipi de Catalunya o bé estiguin inscrits en el Registre de catalans a l'exterior.
També hi poden participar les persones majors de 16 anys el dia 9 de novembre de 2014, nacionals d'estats de la Unió Europea i d'altres estats part de l'Acord sobre l'Estat Econòmic Europeu i Suïssa, residents a Catalunya. Per participar han de presentar el DNI vigent, acompanyat del Certificat de registre de ciutadà de la Unió Europea.
I finalment les persones majors de 16 anys el dia 9 de novembre de 2014, nacionals de tercers Estats, residents a Catalunya. Per participar han de presentar el passaport vigent acompanyat de la targeta d'identitat d'estranger (TIE) vigent.
El web també inclou un arxiu que es pot descarregar amb la butlleta de les dues preguntes (Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?) en català i en castellà i un altre arxiu amb la mateixa butlleta que també inclou la versió en aranès de les preguntes.
A banda, el web inclou l'espot que crida a participar el 9-N i demana voluntaris per poder-lo fer efectiu. L'anunci, que s'ha presentat aquest dimecres, comença amb les mateixes imatges de la campanya que l'executiu va aturar després que el TC suspengués el decret i la llei de consultes.
Són les mateixes imatges de l'anunci que es va fer posteriorment per informar d'aquesta suspensió. “El 9-N si vols podràs participar i votar. Ara necessitem voluntaris. Recorda, el 9 de novembre del 2014 tu participes, tu decideixes”, diu la veu en off.


Share/Bookmark