traducció - translate - traducción

29.10.14

S'HA ACABAT EL "PUTOS CATALANES DE MIERDA"


Ampli suport de la societat civil
Drets, anomenada provisionalment Associació Llibertat, Justícia i Democràcia, s’ha presentat aquest dimarts dia 28 a la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona davant de nombrosos professionals del món del dret i de representants d’entitats civils d’arreu dels Països Catalans, com la Fundació Justícia i Pau, Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, l’Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià, la Comissió per la Dignitat, la Fundació Catalunya Fons per a la Defensa dels Drets dels Catalans, Juristes per la Llengua, la Plataforma per la Llengua i la Plataforma Proseleccions Catalanes, a més de les sectorials de Justícia de CDC i ERC.

La primera denúncia, ja en marxa
Tot i que l’associació s’ha presentat formalment aquest dimarts, a finals de juliol ja va emprendre la seva primera acció judicial contra el diari La Razón i el seu irector Francisco Marhuenda, per haver publicat les fotografies del carnet d’identitat dels jutges i magistrats catalans que havien signat un manifest a favor del Dret a Decidir dels catalans. L’entitat, com a acusació popular, ja està personada al jutjat d’instrucció número 15 de Madrid, que ja coneix la denúncia formulada.

A punt una nova denúncia: les piulades al Twitter
Així mateix, també han recollit durant mesos tota mena de piulades de la xarxa social Twitter que poden ser constitutives de delicte, i s’han reunit ja amb el fiscal especial contra els delictes d’odi i de discriminació. El proper dimecres 29presentaran formalment la denúncia contra els autors d’una dotzena de piulades com aquestes:
- “Cuando sea cordoba-barsa voy a ir al camp nou a matar catalanes, ue te parece? Tu estas en la lista.”
-“Lo que mas me jode son los putos catalanes que celebran esto. Headshot y hoguera”
-“Me cago en los muertos del barsa, putos catalanes de mierda, ojalá se mueran todos los de cataluña y se tenía que quemar cataluña”
-“Mira esq a todos los catalanes del campnou los metia en un campo de concentración y que murieran lentamente y sufriendo! #hayqueextinguirlos!”
-“Una bomba de napalm a #cataluña y otras comunidades iguales, si se acaba con el nacionalismo ya no habría crisis”
-“Muerte a Cataluña, una bomba a todos los independentistas”.

Accions contra les organitzacions d’extremadreta
A més d’aquestes accions, l’associació Drets també té preparada una denúncia que presentarà en breu contra organitzacions d’extremadreta com La Falange, Democracia Nacional i Alianza Nacional pels seus discursos d’odi i violència contra Catalunya en l’acte realitzat el passat 12 d’octubre a Montjuic.

Onepage

DIGUEM PROU, POSEM-NOS DRETS

El manifest de drets

"La societat catalana i les seves institucions han intentat durant dècades fer-se conèixer i respectar arreu de l’Estat. Tot i així, la incomprensió i la falta de reconeixement de les institucions estatals cap a Catalunya ha estat sempre total i absoluta.

Una incomprensió que, amb el pas dels anys i més en el moment polític que viu el nostre país, s’ha convertit en una agressió sistemàtica a la nació catalana en forma d’odi, amenaces i insults des de molts mitjans de comunicació, xarxes socials i diverses tribunes d’opinió amb seu a Madrid, i és de justícia una resposta judicial.

És per això que un grup de persones del món del dret demanem que es posi fi a aquest atemptat reiterat contra el respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania, els governants i les institucions catalanes.

Ens hem unit per engegar actuacions legals en defensa de la llibertat, la justícia i la dignitat, i ens posem a disposició de tots aquells que decideixin denunciar aquests atacs utilitzant les eines jurídiques de l’estat de dret.

Per dignitat, per respecte als drets dels pobles i de les persones, perquè creiem en la democràcia i en la llibertat, i perquè estimem el nostre ofici diem prou a la catalanofòbia i demanem que d’ara en endavant cap agressió no quedi sense resposta".

Barcelona, 28 d’octubre de 2014

Sergi Blazquez Quevedo, advocat Xavier Pareja Cozcolluela, advocat Maria Vila Redon, advocadaRamon Estebe Blanch, advocat Carles Mundó Blanch, advocat Marc Marsal Ferret, advocat Agustí Carles Garau, advocat Jaume Barroso Lòpez, advocat Eva Labarta Ferrer, advocada Miquel Sàmper Rodriguez, advocat Benet Salellas Vilar, advocat


enllaç a la pàgina per denunciar


Share/Bookmark