traducció - translate - traducción

26.10.14

NEIX DRETS, UNA ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DEL DRET PER DEFENSAR LA SOCIETAT CATALANA DE LA CATALANOFÒBIA



8413

Atac a la seu de l'OCB de Palma.

08-11-2013
| R.L.

Diversos professionals del món del dret han decidit passar a l’acció davant dels atacs sistemàtics en forma d’amenaces i insults que arriben des de diversos mitjans de comunicació, xarxes socials i tribunes d’opinió amb seu a Madrid, i que vulneren el respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania i les institucions catalanes.



La nova associació, que porta per nom Drets, engegarà actuacions legals contra aquests atacs. L’entitat no té ànim de lucre i els seus membres es posen a disposició de tots aquells ciutadans i institucions que decideixin denunciar aquests atacs utilitzant les eines jurídiques de l’estat de dret.

En el seu manifest fundacional, signat per una dotzena d’advocats, expliquen que creen l’associació “per dignitat, per respecte als drets dels pobles i de les persones” i afegeixen: “ho fem perquè creiem en la democràcia i en la llibertat, i perquè estimem el nostre ofici”.

L’entitat fa també una crida a jutges, fiscals, procuradors i advocats perquè se sumin a aquesta iniciativa, així com a la ciutadania que vulgui col·laborar-hi fent arribar casos que siguin susceptibles de ser denunciats. Un consell assessor d’experts nomenat per l’entitat avaluarà la viabilitat de les denúncies abans d’engegar les accions legals corresponents.

Els professionals que participen en aquesta entitat, majoritàriament advocats, ho fan de manera totalment desinteressada, i no reben cap mena de subvenció pública. En cas que s’hagin d’assumir despeses pròpies dels processos judicials, l’associació tirarà endavant campanyes de micromecenatge específiques per a cada cas o comptarà amb aportacions econòmiques dels propis socis fundadors.

Presència illenca
Drets compta amb el suport de l'Obra Cultural Balear (OCB) que a Balears és l'encarregada de denunciar els atacs lingüístics als catalans. El misser que representarà els interessos dels Balears en aquesta entitat serà Josep De Luis

Drets, anomenada provisionalment Associació Llibertat, Justícia i Democràcia, es presentarà el proper dimartsdia 28 a les 12 hores del migdia a la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona davant de nombrosos professionals del món del dret i de representants d’entitats civils d’arreu dels Països Catalans.


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Josep Llull,
fa devers 2 hores
"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"
Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)
Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".



DIGUEM PROU, POSEM-NOS DRETS from DRETS on Vimeo.
Share/Bookmark