traducció - translate - traducción

15.10.16

LA COMPENSACIÓ A MADRID AMB DINERS TAMBÉ DELS CATALANS

Espanya compensa a Madrid l'haver tret l'impost de PATRIMONI amb els diners dels catalans.

Catalunya pateix un  espoli de 16.000 milions d'euros per part dels governs d'Espanya.


JORDI CATALÀ

Suposo que això hauria de ser la gota que fa vessar el got. Anem a pams, explicat ràpid, la comunitat inventada de Madrid elimina l'impost de Patrimoni, només han de declarar els que superin els 2.000.000 d'euros. Ep!, ho han llegit bé, declarar, només declarar, perquè l'impost està bonificat al 100%.

Fins aquí anem bé, allà Madrid si vol tenir menys ingressos ...
DONCS NO ÉS AIXÍ ... perquè el govern espanyol compensa amb una partida les comunitats que van treure l'impost.

O sigui, Madrid roba contribuents a altres comunitats i l'estat igualment li compensa.

El terrible és que Catalunya és una d'aquestes comunitats que té l'impost de patrimoni. Dels 937 milions que es van recaptar a Espanya, 429 milions van provenir de Catalunya. Això alimenta la fal·làcia que Catalunya s'emporta la meitat de l'impost de patrimoni com si Espanya ens el regalés. Quan la realitat és que se n'emporta la meitat perquè hi ha moltes autonomies que han eliminat -total o parcialment- aquest impost, per tant hi ha menys recaptació general.

Però el pervers és que l'estat, sense que el poble se n'assabenti (ho sabia vostè?) Igualment els regala una quantitat a aquestes comunitats que van eliminar l'impost de Patrimoni.

I tot ve perquè Zapatero va treure aquest tribut, en fer-ho va decidir compensar les comunitats amb el 100% de l'última recaptació. Però Catalunya no el va eliminar, fins i tot va decidir apujar-lo. Diguem que la recaptació de Catalunya està per sobre de la possible compensació que hagués rebut. Però en no eliminar-lo no rep cap bonificació de l'estat com si que rep Madrid ...

Ara s'entén com ho fan aquestes comunitats que van renunciar a l'impost, realment van renunciar a què ho pagués el ciutadà però no a l'import .. Així que, els catalans paguem dues vegades: el nostre propi impost i la part que ens toca de la bonificació de l'estat a altres comunitats. Cada català paguem el 100% del nostre propi impost de patrimoni i, aproximadament, el 25% del de Madrid.

Els 600 milions que deixen de pagar els rics madrilenys ho compensa Espanya amb 600 milions ... Una quantitat que surt d'una partida de 2.100 milions que el govern espanyol va crear per rescabalar les regions que havien eliminat o reduït l'impost de Patrimoni.

Llavors, un es pregunta de què li serveix a Catalunya no eliminar aquest impost si Espanya després ho bonifica ...? És molt poca la quantitat que hi hauria entre el que ens donaria Espanya i el que finalment recol·lecta Catalunya ... Fins i tot podria ser més perquè l'executiu espanyol pren com a quantitat l'última recaptació. De bojos, Catalunya té la fama de confiscadora per un impost que l'estat regala a altres ...

Com sempre, aquesta és una altra quantitat que hem de sumar a l'espoli. Almenys, amb la independència, ja no haurem de tornar a pagar una part de l'impost de Patrimoni de Madrid.

O sigui -poso un exemple- Florentino Pérez va a l'agència tributària i li diuen que pel seu patrimoni ha d'abonar 1.000.000 d'euros, però com que viu a Madrid, no cal que pagui res. Aleshores l'estat espanyol dóna 1.000.000 € a Madrid. 1.000.000 que surt dels diners de tots ...

I aquesta bonificació la reben les comunitats a través del finançament autonòmic. I la base jurídica d'això és que al treure-la -(i compensar-la) Zapatero en un moment donat-, hi va haver comunitats que ja no van voler recuperar-la. És com el famós impost bancari però a l'inrevés: Espanya va decidir eliminar-lo quan Catalunya va voler aplicar-lo, però, com que el govern andalús l'aplicava, l'estat cada any ha de compensar Andalusia.

Reconec ser un ingenu, creia que Madrid deixava d'ingressar aquesta quantitat, que els seus ciutadans s'emprenyarien perquè 600 milions menys són molts llits d'hospital menys; Doncs no, Madrid treu contribuents i recapta el mateix via una bonificació estatal que paguem els altres, entre ells els catalans que som la majoria d'aquests contribuents nets que rep Madrid i per la qual cosa fot a Catalunya dues vegades.

  1. Treu contribuents i això representa menys recaptació per a Catalunya,
  2. Els que paguem, sufraguem la compensació que rep Madrid per no cobrar als seus ciutadans l'impost de Patrimoni.


Quant ens costa això a l'any als catalans ...?
Doncs ... uns 200 o 300 milions d'euros; i, Ep! se m'oblidava. Vostès es preguntaran per què he tret avui aquest post, com me n'he assabentat. Per aquest informe:

Això vol dir que, si no hi ha pressupost, només les comunitats que cobren l'impost disposarien dels diners ... Així Madrid, es podria quedar sense els diners del seu NO IMPOST. Em jugo el blog que hi haurà pressupostos ...

No independitzar-se VOL DIR ACCEPTAR TOT EL QUE HAN LLEGIT I QUE TOT SEGUEIXI IGUAL.


Traduït de l'original en castellà


Share/Bookmark