traducció - translate - traducción

8.10.16

L'Estat posa en marxa la maquinària contra el referèndum

Font original del blog de Venanci Ferrer
El govern espanyol ha encarregat a l'Advocat de l'Estat que elabori un informe sobre com ha de procedir per donar resposta a l'aprovació aquest dimecres de les resolucions del referèndum d'independència, però ja ha avisat les formacions independentistes que repetir els "errors" i "el full de ruta de Mas" només les portarà a la "melancolia". Segons la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, les formacions del Govern "poden seguir aprovant questes resolucions perquè les demani la CUP, els interessi o el que sigui", però "no assoliran cap objectiu" perquè "l'Estat de dret es mantindrà ferm".

La mateixa vicepresidenta ha apuntat a la possibilitat que l'executiu espanyol acabi presentant un nou incident d'execució de sentència -com el que ja va presentar contra Carme Forcadell per les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent- perquè "el TC va ser molt clar i està reiterant una doctrina assentada per unanimitat".
  
En la mateixa línia, ha assenyalat que –tot i que formava part de les peticions que li havia fet el govern espanyol- el TC va decidir de manera "autònoma" portar el cas Forcadella la Fiscalia, i l'Executiu espanyol no es planteja, per ara, instar directament el Ministeri Fiscal a actuar.
  
En tot cas ha advertit que qualsevol iniciativa encaminada a fer realitat el referèndum toparà amb la mateixa oposició que el govern espanyol ha demostrat fins ara, i rebrà també la mateixa resposta a través dels tribunals.
  
Segons Sáenz de Santamaría, "si es planteja un nou referèndum inconstitucional i es repeteix el mateix full de ruta del senyor Mas, absolutament deslegitimat en reiterades ocasions pels tribunals, i a més per unanimitat, el procés serà exactament el mateix". 
    
El full de ruta abocarà "a la melancolia"
  
Fotomuntage: Boladevidre 2016
En aquest sentit ha apuntat que l'Estat no defallirà independentment de si les seves accins tenen o no efecte a les files independentistes. "Tornar una i altra vegada per mantenir-se al Govern i seguir repetint la mateixa lletania del referèndum", ha dit, "senzillament abocarà a la melancolia els independentistes, però no a l'Estat de dret que es mantindrà ferm".
  
No ha volgut aclarir si la qüestió es va abordar a la conversa que van mantenir aquest dimecres el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, per encarar la investidura. 
  
Demana "acatar" la resolució del TC sobre Forcadell
  
Sáenz de Santamaría també ha demanat que s'acati la resolució del TC sobre el cas Forcadell, després que els magistrats van decidir aquest dijous traspassar el cas a la Fiscalia perquè estudiï si vol procedir per la via penal.
  
"Crec que les resolucions dels tribunals s'han d'acatar, i malgrat que alguns poden fer valoracions, les han d'acatar, perquè els tribunals no estan del costat de ningú, sinó de tots, i el que defensen són els drets de tots i els han de seguir imposant mentre alguns provin d'imposar la seva llei, que és exclusivament particular". 

Font: El Món | L'Estat posa en marxa la maquinària contra el referèndum
Share/Bookmark