traducció - translate - traducción

13.2.17

Sáenz es fixa en els municipis per afeblir l'independentisme

  •  La vicepresidenta del govern espanyol ja es va reunir amb Collboni i ara centrarà l'interès en Reus i Tarragona
  •  El PSC avisa que les seves alcaldies no col·laboraran en cap referèndum il·legal

La vicepresidenta del govern espanyol en la visita del 4 de febrer a l'aeroport del Prat, acompanyada del ministre Iñigo de la Serna i el delegat del govern Enric Millo Foto: ACN.

REDACCIÓ - BARCELONA

El govern de Mariano Rajoy obrirà tot el seu ventall de contactes a Catalunya per tal de debilitar la presència de l'independentisme en les institucions catalanes i allunyar-lo de les posicions “extremistes” que suposa la CUP.

Amb aquest objectiu, la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, ja s'ha reunit amb el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, per tractar qüestions relatives a la cultura i pròximament intensificarà els contactes amb els responsables dels ajuntaments de Reus i Tarragona per fer realitat els projectes de Ciutat de la Cultura i seu dels Jocs del Mediterrani que, respectivament, lideren aquests dos municipis. Fruit d'aquesta nova línia de treball, la vicepresidenta va visitar fa dues setmanes l'aeroport del Prat amb responsables del Ministeri de Foment i sense la presència de cap membre de la Generalitat.

La pròxima visita de la vicepresidenta està fixada per al dia 20 de febrer. Aquest desplegament s'emmarca en l'estratègia del govern de Rajoy de “recuperar les institucions” catalanes perquè no estiguin al servei de l'independentisme, tal com va assegurar ahir Rajoy en el discurs de clausura del congrés del PP. Els contactes no se cenyiran únicament a l'àmbit local, ja que la vicepresidenta vol conèixer de primera mà la situació de les empreses de Catalunya amb reunions amb els responsables i amb les associacions empresarials.

D'altra banda, ahir el PSC ja va avançar que: als municipis on governa no col·laboraran en la celebració de cap referèndum il·legal; que dubta que una consulta legal s'arribi a celebrar; i que, per tant, treballaran per fer complir la llei, va avisar l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

LA FRASE

Hem de recuperar les institucions perquè tornin a estar al servei dels catalans i no de l'independentisme

Mariano Rajoy
PRESIDENT DEL GOVERN ESPANYOL



Share/Bookmark