traducció - translate - traducción

22.7.19

Nota de Premsa del Col·lectiu Primer d’octubre

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Resultat d'imatges de #stop155

Davant la votació a la investidura del President del Govern espanyol al Congrés dels diputats volem manifestar la nostra inquietud pel posicionament del nostre partit.

Constatem que després de la reunió extraordinària de l’Executiva del parit celebrada el passat divendres 19, el sentit del vot a la investidura no ha estat decidit. Tampoc no hi ha hagut posicionament oficial en relació a la celebració d’una consulta interna al partit tal com venim demanant des del nostre Col·lectiu des del primer moment i tal com vàrem demanar formalment a la direcció del partit en la reunió celebrada el passat dia 17.
Aquesta indefinició del posicionament oficial contrasta amb les manifestacions reiteradament realitzades pels nostres diputats a Madrid favorables a la investidura del senyor Pedro Sánchez, la qual cosa representa una divergència de posicionament públic preocupant.

Des de la nostra perspectiva, i després de la celebració de l’Executiva extraordinària, vàrem interpretar que si algun posicionament estava més proper era el no a la investidura. I ho entenem d’aquesta forma per la bona sintonia amb alguns dels membres de l’Executiva als nostres arguments a favor del no i perquè la manca de cap diàleg i oferta per part del PSOE no ens deixen cap altra sortida que el vot desfavorable. A més, a banda dels arguments ja reiterats pel nostre col·lectiu (empresonament injust dels nostres representants polítics, el paper de l’Advocacia i la Fiscalia de l’Estat, suport al 155, no reconeixement del dret a l’autodeterminació, amenaça de tancament de delegacions de la Generalitat, absència de diàleg, etc.) el suport, a data d’avui, al president Pedro Sanchez comportaria donar-li un “xec en blanc” al desconèixer totalment el seu programa de govern, els ministres proposats i l’oferta que fa en relació a Catalunya. Des d’ERC sempre s’havia dit que no proposaríem línies vermelles però que tampoc no donaríem xecs en blanc. I en aquest cas, no és que se’ns demani un xec en blanc, és que ni tant sols se’ns demana que el votem.

Per tant, a la vista que no ha variat gens ni mica la política repressiva de l’Estat, no hi ha cap gest de diàleg per part del PSOE i que l’únic requisit programàtic que ha imposat a UNIDAS PODEMOS per entrar al Govern és que no parli de presos polítics ni de dret a l’autodeterminació, entenem que el nostre vot únicament pot ser negatiu a la investidura.
Finalment, demanem a l’Executiva del partit i als nostres representants al Congrés dels Diputats que actuïn amb una única veu.

Barcelona, 22 de juliol de 2017


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark