Ens plau adjuntar-vos l'enllaç al magnífic vídeo realitzat per l'equip d'en Lluis Cabezas i que creiem serà de gran utilitat per a estendre i donar a conèixer la campanya El cas dels catalans arreu. Us agrairem la vostra col·laboració per a fer extensiu aquest document entre els vostres familiars i amics i, al mateix temps, fer-lo arribar també a totes aquelles entitats i associacions amb qui esteu connectats o bé creieu que son d'especial interès.
D'una altra banda també volem comunicar-vos que des de l'oficina del Partit Nacionalista Gal·lès, Playd Cymru, ens han comunicat que a primers de maig se celebren les eleccions nacionals al País de Gal·les impossibilitant així la seva vinguda a casa nostra pels voltants de Sant Jordi tal com estava previst. És per aquesta qüestió, i d'acord amb les diferents institucions i entitats implicades en els actes previstos, que els hem fet arribar una nova proposta de dates per a la pròxima tardor. En aquest sentit pensem que aquest petit retard ens ajudarà positivament a poder disposar de més dates que possibilitaran poder celebrar tots aquells actes (debats,presentacions,etc) que hom vulgui organitzar al voltant de la campanya.
Us agraïm de nou la vostra col·laboració i al mateix temps ens posem a la vostra disposició per a l'organització d'aquell acte que creieu convenient o possible de celebrar a la vostra població, barri, comarca o associació.
Ben cordialment,
Pere Vinyeta Agustí Soler
per la Comissió Organitzadora
Homenatge Nacional als Diputats de Westminster
El cas dels catalans
El 20 de juny del 1705, a la ciutat de Gènova, els comissionats catalans Domènec Perera i Antoni de Peguera i l'enviat de la reina Anna d'Anglaterra, Mitford Crowe, van signar un pacte pel qual la corona anglesa prometia "la seva garantia perpètua per a assegurar els privilegis i lleis del Principat", en moments en què la nació catalana lluitava contra els exèrcits espanyol i francès per salvaguardar la seva llibertat i el seu sistema constitucional, que va ser finalment suprimit pels decrets de Nova Planta. La corona anglesa, malauradament, no va complir el seu compromís i deixà el poble català a la seva sort, en manifesta inferioritat davant dels ocupants. Ja el mateix 1714 diputats anglesos van fer sentir la seva protesta pel que s'anomenà "el cas dels catalans".
El 14 de juliol de l'any 2010, catorze diputats al Parlament de Westminster representants dels pobles del País de Gal·les, Escòcia, Irlanda del Nord i Anglaterra, van presentar una moció perquè el Parlament britànic aprovés un acord de suport al dret de Catalunya de decidir el seu propi futur i esdevenir un poble lliure entre els pobles lliures de la terra.
Com a mostra de reconeixement i d'estimació s'ha endegat una campanya de recollida d'adhesions a través de la xarxa d'Internet, en una primera fase fins el 12 de juny, i, en una segona fase, presencialment, per tot el territori fins la primavera, les quals seran lliurades als diputats. El dia 13 de juny una representació de catalans en nom de les entitats impulsores i de diverses organitzacions polítiques, cíviques i culturals fou rebuda pels diputats signants de la moció al Parlament de Westminster els quals hom invità a venir a Catalunya per rebre un just homenatge del poble català i de les seves primeres institucions.
Per això convidem tothom a adherir-se al manifest adjunt i fer-lo extensiu a totes aquelles persones que vulguin expressar l'agraïment pel suport rebut, per a la qual finalitat creiem que és molt important poder presentar el nombre màxim d'adhesions possible. L'èxit d'aquesta campanya, n'estem segurs, suposarà l'inici d'una nova etapa que s'ha de cloure amb el reconeixement internacional de la nació catalana.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada