traducció - translate - traducción

2.6.12

La segregació lingüística escolar comença a les Balears


Uns 50.000 nens podran escollir si volen rebre l'educació en català o en castellà

Separació dels 3 als 7 anys



José Ramon Bauzà, el president de les Balears Foto: ARXIU.
1
Uns 50.000 alumnes de segon cicle d'infantil (3, 4 i 5 anys) i primer cicle de primària (6 i 7 anys) ja tindran la possibilitat d'escollir amb quina llengua volen rebre l'educació el curs 2012/2013 a les Illes Balears. La mesura, que segrega els infants per idiomes i que trenca la immersió lingüística i margina la llengua pròpia, es converteix en l'enèsim atac al català perpetrat pel govern del PP de José Ramón Bauzá, que, entre altres coses, també ha atacat els mitjans de comunicació catalans tancant TV Mallorca i Ona Mallorca, i ha modificat la llei de la funció pública, que treu el català de l'administració.
El conseller d'Educació Balear, Rafael Bosch, va explicar ahir que alguns dels sistemes per aplicar la lliure elecció de la llengua es poden fer mitjançant “desdoblaments flexibles” o amb “diversos grups d'iniciació a la lectoescriptura”. Tot això, va dir, “amb l'objectiu que en el segon cicle d'educació primària els alumnes comencin a fer servir les dues llengües i a fer-les interaccionar”. Bosch va afegir que també hi ha la possibilitat que els centres, “si tenen els recursos humans necessaris, barregin i facin interaccionar els nens que estudien en les dues llengües diferents”. També va dir que la conselleria “enviarà” professors als centres en cas que facin falta per garantir l'elecció de la primera llengua dels alumnes.
L'atac a la llengua perpetrat pel PP ha provocat nombroses queixes a les Balears i a Catalunya. Ahir la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va garantir que l'executiu de CiU mai es “carregarà“ tota la legislació que protegeix el català i que han avalat els tribunals. En resposta a una interpel·lació de la diputada del PPC María José García Cuevas, Ortega va lamentar que els populars utilitzin la llengua per guanyar la “cursa” que mantenen amb Cs i va instar la diputada a fer servir el català al Parlament.
Font:

Share/Bookmark