traducció - translate - traducción

14.7.14

Carme Forcadell: "Quan ho vegin tot perdut, ens faran alguna oferta"

La líder de l'ANC alerta que retardar el conflicte és una estratègia perquè l'interès a Catalunya comenci a baixar
Xavier Lladó
La líder de l'Assemblea Nacional Catalunya, Carme Forcadell, adverteix que l'Estat Espanyol es resistirà tan com pugui a acceptar a la consulta, però que, "al final, quan ho vegin tot perdut, ens faran alguna oferta" amb l'objectiu immediat d'aturar la consulta i el procés sobiranista". "Segurament no serà una oferta com nosaltres l'entenem, ens proposaran fer-ho de manera legal i acordada, intentaran per tots els mitjans que passi el 2014, posposar-ho pel 2015 o 2016". Forcadell ho explica en un article al Punt Avui.

Opina que el govern espanyol sap que Catalunya no podrà mantenir la tensió i la mobilització durant molt de temps i que "a principis de l'any que ve l'interès pot començar a baixar" i per aquest motiu assegura que Catalunya "no ha d'acceptar cap demora ni retard en el procés perquè el govern espanyol ha tingut moltes oportunitats per oferir-nos pactes i fer-nos propostes i no ho ha fet".

Forcadell recorda que l'Estat va tenir a les seves mans una tercera via amb l'Estatut de Miravet, "i no el van acceptar" i alerta que ara, davant del procés sobiranista, l'Estat espanyol està preparant, pas a pas, "una tercera via" que no té cap mena de credibilitat. O és que penseu que el canvi, precipitat, de monarca i els canvis recents al Partit Socialista són casuals?", diu Forcadell. "Tots els canvis efectuats tenen l'objectiu de reforçar aquesta confiança, no només davant de Catalunya, sinó també davant d'Espanya i del món. També al PSOE hi posaran cares noves, més joves i menys marcades políticament perquè puguin liderar el canvi a Espanya i possibles ofertes a Catalunya".

La líder de l'ANC carrega contra la justícia espanyola perquè està al servei del bipartidisme espanyol. Assegura que davant l'imcompliments dels acords del govern espanyol, Catalunya no hi pot fer res, no té instruments per fer que es compleixin perquè "els tribunals que ens han de defensar d'aquests incompliments són escollits per l'Estat que els incompleix". "La justícia que ha de ser imparcial no ho és, els tribunals treballen per a l'Estat que els ha triat i els manté".

Forcadell conclou que cal que els catalans estiguin preparats i sàpiguen que res ni ningú podrà aturar el procés que tots junts estan construint. "No només perquè és el millor per a tots els que vivim en aquest país, sinó perquè sabem que ara és l'hora", sentencia.

Share/Bookmark