traducció - translate - traducción

17.4.18

Almirall Cervera? Pepe Rubianes!

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

El còmic Pepe Rubianes. Foto: By 20 minutos [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Diumenge es va fer un acte de justícia: Rubianes era fill de mariners i la Barceloneta és el lloc precís on ha de tenir el seu carrer.
Jaume Clotet i Planas(Sarrià, Barcelona, 16 de maig de 1974) és un periodista i historiador català
Diumenge 15 d'abril la ciutat de Barcelona dedicà un carrer a Pepe Rubianes i, de retruc, l'amirall Cervera deixà de tenir un carrer dedicat a la ciutat. Com que hi ha algunes veus que ja han protestat, expliquem qui era el tal Cervera.
Pascual Cervera Topete va néixer a Medina-Sidonia (Cadis) el 1839 i de seguida va fer carrera militar naval: va ser destinat a les colònies espanyoles de Filipines i Cuba, on va escalar fins a esdevenir almirall.
En la guerra de Cuba de 1989 va dirigir la flota espanyola contra la nord-americana durant la Batalla naval de Santiago de Cuba, amb forces desiguals i, per tant, un resultat previsible: un mariner nord-americà mort contra 343 mariners espanyols morts i gairebé 2.000 presoners. Brutal.
Abans del combat va arengar els seus homes amb un missatge famós: "[El enemigo] sólo podrá arrebatarnos nuestras armas cuando, cadáveres ya, flotemos sobre estas aguas, que han sido y son de España. El enemigo nos aventaja en fuerzas, pero no nos iguala en valor." Dit i fet.
Naturalment, després del desastre se'l fa fer senador vitalici com a premi. L'amirall va morir el 1909 i va ser enterrat al Panteón de Marinos Ilustres de San Fernando (Cadis) amb tots els honors. Ja se sap: "honra sin barcos"...
Per si fos poc, un creuer de l'Armada va ser batejat amb el nom d’Almirante Cervera. Durant la Guerra Civil Espanyola va estar en mans dels franquistes i va participar en nombrosos bombardejos contra civils.
Total, que Barcelona tenia des de fa set dècades un carrer de la Barceloneta dedicat a aquest personatge funest, i diumenge es va fer un acte de justícia. Nota: Pepe Rubianes era fill de mariners i la Barceloneta és el lloc precís on ha de tenir el seu carrer.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark