traducció - translate - traducción

1.4.18

#PrimaveraCatalana. Catalunya: símptoma de la necessitat d'una altra Europa | Mouvement Génération·s

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Comunicat de premsa de Génération-s sobre la situació a Catalunya i la necessitat de reformes importants de les institucions europees i nacionals.


per Mouvement Génération·s

La situació a Catalunya, que s'ha estancat des dels esdeveniments de la tardor de 2017, és preocupant per Europa. El silenci dels seus líders és ensordidor, mentre que aquesta crisi en un gran país de la Unió Europea, revela les debilitats de les nostres democràcies. I confirma la necessitat de profundes reformes tant de les institucions europees com de les nostres institucions nacionals.

No cal tornar als orígens distants de la crisi, cal inventar una solució per al futur. No obstant això, una constant de la situació actual és la negativa del govern conservador de Rajoy a dialogar amb els organismes representatius de Catalunya. Cal plantejar la qüestió fonamental de les condicions de convivència a Espanya i Catalunya i respondre-hi mitjançant un diàleg obert. Una solució política es dissenyarà sempre que les parts veritablement estiguin en el punt de mira, es respecten entre si i la llibertat d'opinió i d'expressió de tots siguin respectades.

La impressió del govern conservador de Rajoy avui és que no vol respectar aquests fonaments de la democràcia. La seva obstinació ha portat a les autoritats catalanes i a una gran part de la població de Catalunya en els últims anys a organitzar protestes pacífiques i a prendre la iniciativa en un referèndum, el resultat del qual a  les urnes i fora de les urnes, són coneguts. L'única resposta del govern central ha consistit a treure la policia armada i iniciar un macrojudici per "rebel·lió" contra tretze polítics de Catalunya, confirmat per la Cort Suprema espanyola fa uns dies: Espanya és l'únic país d'Europa occidental que té presos polítics i exiliats. Entre aquestes dones i homes, alguns van ser elegits en les eleccions del 21 de desembre passat, organitzades a petició de Madrid.


Aquesta situació en un gran país europeu requereix una acció decisiva per part de les institucions europees, i en particular del Parlament Europeu, que representa els pobles, tal com va expressar GENERATION-S el passat mes d'octubre. Aquesta negació de la democràcia a la nostra porta és una ofensa a Europa i al seu projecte polític. La passivitat dels líders europeus mostra els límits del sistema polític actual i la necessitat d'un debat sobre els seus fonaments, en la perspectiva d'una profunda transformació. S'ha acabat el temps dels pedaços. És aquest el tipus de projecte de renovació que Génération.s porta a terme amb altres moviments progressistes europeus, convençuts, com nosaltres, que necessitem a Europa, però a una  Europa diferent.

Font: Génération-s | La Catalogne symptôme du besoin d’une autre Europe

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark