traducció - translate - traducción

20.2.19

John Philpot. observador internacional: "S'està criminalitzant tot un poble"

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

L'advocat John Philpot, convidat per International Trial Watch, alerta del "perill" d'intentar arreglar "problemes polítics amb acusacions penals"

L'advocat canadenc i observador internacional al judici, John Philpot

ACN

L'advocat canadenc John Philpot, convidat com a observador al judici de l'1-O al Tribunal Suprem per International Trial Watch, ha considerat "inacceptable" que els acusats no tinguin dret a la doble instància, i no puguin recórrer la sentència, ja que són jutjats a un tribunal d'últim recurs.


"És un dels factors pels quals no em refiaria del judici", ha afirmat Philpot en declaracions a l'ACN aquest dimarts després d'assistir al quart dia de procés. Segons l'advocat, cal que una instància superior pugui corregir possibles errors "per pressió política o mala fe": "Tot és possible", ha afegit. A banda, l'observador ha alertat del "perill" d'intentar arreglar "problemes polítics amb acusacions penals". "S'està criminalitzant tot un poble", ha dit l'advocat, que ha opinat que els dirigents independentistes acusats de rebel·lió "no han fet res il·legal". Segons Philpot, el dret a l'autodeterminació no és delicte i qualsevol país que hagi signat tractats internacionals en què es recull aquest dret no tindran futur "penalitzant gent innocent i amenaçant tota una societat".


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark