traducció - translate - traducción

3.5.12

5 DE MAIG. CONCENTRACIÓ PER LA INDEPENDÈNCIA


Des de 1714, quan les tropes de Felip V ens van acabar d’ensorrar, que el nostre Petit País va anant cap aquí i cap allà. De fet som un gran País, tenim la nostra llengua, tenim la nostra Cultura, tenim els nostres costums, tenim la nostre gent, tenim riquesa interior, però malgrat aquestes i moltes altres coses, continuem oprimits , trepitjats i menyspreats.

Tenim la nostre identitat!

Però avui, no estem aquí per casualitat, avui estem aquí perquè ens volen deixar sense res, i estem cansats de veure passar el temps per davant nostre, i que els nostres polítics no facin res de res.
Hi ha gent que governa, hi ha gent que vetlla per nosaltres, per els nostres interessos, però la pregunta es: On son?? Estem sols, cavall sense genet, vaixell sense timó, i malgrat que el nostre poble i la nostra gent seguim en moviment, sembla ser que els que han de prendre decissions están precisament fent tot el contrari.
Ja no ho demanem, ja no ho proclamem, ja no parem l’altre galta, ja no mirem cap a un altre costat. Exigim que escoltin la nostra veu, que el País entengui on som, que sapiguem qui pren el timó del país.
La Independència no es un caprici, no es per gent concreta. La Independència es perquè el país necessita tirar endevant, les seves empreses, els seus comerços, la seva gent. Volem tenir futur per els nostres fills, i el volem tenir dins un Estat Català. Volem parlar la nostra llengua, volem entendre la nostre gent.

Som i Serem!! Necessitem i volem que això sigui ara, no demà, que sigui ara.
El dia 5 de maig no comença cap camí, el dia 5 de maig volem que tothom sàpiga que el camí ha d’estar fet, estem a punt i estem preperats.
Catalunya el nostre país, Catalunya lliure!!



Share/Bookmark