traducció - translate - traducción

2.5.12

5 de maig, estelades a la plaça de Sant Jaume (Víctor Alexandre)



Plaça de Sant JaumeFont:
La societat catalana està més viva del que bona part de la classe política es pensa. Per això, ni que sigui a les palpentes, s'inventa tota mena de coses per expressar frontalment el seu rebuig a la política espanyola d'espoliació i d'anorreament de Catalunya i fer arribar la seva queixa als dirigents catalans per l'actitud passiva i submisa que adopten davant d'una situació tan dramàtica. Si els catalans no defensem Catalunya, qui en aquest món ho ha de fer? Aquesta és la raó per la qual s'ha gestat una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona -té pàgina al Facebook- destinada a sacsejar el govern i fer-li prendre consciència que som al caire de l'abisme i que si no fem res entrarem en una fase de gran convulsió social.
La concentració, per tant, no està organitzada per cap partit polític ni respon a les consignes d'unes sigles determinades ni pretén erosionar el govern, com sí que ho pretenen els partits hispanocèntrics d'esquerres amb l'única intenció de remenar les cireres de nou i retornar a l'immobilisme que ens ha dut fins aquí, sinó de demanar-li que sàpiga dir prou i de recordar-li que un govern que és incapaç de plantar-se davant les agressions que pateix el seu poble és un govern que acaba humiliant aquell poble.
Aquesta és una síntesi del Manifest que es llegirà a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat:
  • "Hi ha gent que governa, hi ha gent que vetlla per nosaltres i pels nostres interessos. Però on són aquests interessos? Estem sols, cavall sense genet, vaixell sense timó, i malgrat que el nostre poble i la nostra gent es mouen, sembla que els qui han de prendre decisions fan tot el contrari. [...] La Independència no és un caprici, no és per a gent concreta. La Independència és perquè el país necessita tirar endavant. Ho necessiten les seves empreses, els seus comerços, la seva gent. Volem tenir futur per els nostres fills i el volem tenir dins d'un Estat Català."
La concentració, com diem, serà el dissabte 5 de maig, a les sis de la tarda, amb la intenció que la plaça de Sant Jaume s'ompli d'estelades per dir prou a aquest tarannà de resignació cristiana que no serveix per a res més que per a envalentir el govern espanyol. I la prova és que no sols continua l'espoliació, sinó que fins i tot es neguen a pagar-nos els diners que ens deuen i han iniciat una ofensiva letal contra la nostra llengua i contra les minses competències que tenim. Si Catalunya es queda palplantada davant d'això, la història es preguntarà què se'n va fer de la seva dignitat.

Share/Bookmark