traducció - translate - traducción

19.3.12

ARTICLE DE MONTSERRAT TUDELA SOBRE LA CATALUNYA DESMANTELLADA


QUIN ARTICLE PUC ESCRIURE?

MONTSERRAT TUDELA. Una vaga de fam d’un home jubilat, Jaume Bonet, per protestar contra la política lingüística del Govern balear; una portada de diari espanyol que institucionalitza i normalitza amb pocavergonya la catalanofòbia agredint a la ciutadania ja prou humiliada per l’espoli nacional al què hem de fer front; la tramitació al Parlament de Catalunya d’una llei de consultes que mai servirà per convocar una consulta sobre la independència de Catalunya ni tan sols sobre un hipotètic i impossible pacte fiscal; el Partit Socialista de Catalunya xifrant el dèficit fiscal en 791 milions quan tothom sap que la xifra depassa els 22.000 milions, (fins i tot el Govern de Catalunya admet 16.000 milions d’€); la Biblioteca de Catalunya obrint una exposició sobre la Constitución Española de 1812, homenatjant el conflicte Catalunya-España en el que som els clars derrotats; el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya donant la raó a les famílies que van voler imposar el castellà com a llengua vehicular en l’escolarització dels seus fills, obrint la porta per aquesta via a carregar-se el sistema d’immersió lingüística; un ajuntament català que, per tal de sortir de la misèria, decideix fer plantacions de cànnabis; una retallada dels sous dels funcionaris de la Generalitat del 5%, però no dels funcionaris de les diputacions ni ajuntaments, practicant l’antiga tàctica de “divide et impera”; el corredor del Mediterrani no és considerat prioritari en el Congreso de los Diputados de España i, per acabar, la pèrdua de tres caixes catalanes: Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu fusionades recentment amb el nom d’Unnim i que han anat a parar a mans del BBVA obligades a sortir al mercat per la reforma financera del Govern espanyol.
Quin article puc escriure amb aquest panorama? Tot això ha passat en els deu darrers dies. Vejam com segueix el bon ritme de destrucció del nostre país fins a final d’aquest mes de març.
Què es pot demanar als representants del nostre poble en el nostre legítim Parlament? Doncs que facin una declaració unilateral d’independència abans que sigui impossible independitzar-nos perquè realment no tindrem cap capacitat econòmica per fer-ho.
Almenys ha anat bé el Mobile World Congress celebrat a Barcelona. Ha estat un èxit organitzatiu, empresarial i econòmic.
Ep! M’ho deixava! La recent constituïda Assemblea Nacional Catalana ja està organitzant la manifestació del proper 11 de Setembre.
El què està clar és que des de 11 de Setembre de 1714 tenim un problema i aquest problema es diu España.
FONT Diari Gran del Sobiranisme: http://networkedblogs.com/vfRAL

Share/Bookmark

1 comentari :

Assumpció Cantalozella ha dit...

L'he compartit a Facebook i a Twitter