traducció - translate - traducción

16.3.12

Nazis i del Ku Klux Klan


Joan Solé

març 14, 2012

Joan Solé
Una de les coses que tenen en comú tant el nazisme com el Ku Klux Klan és que tant els uns com els altres promouen la xenofòbia i no dubten en matar per imposar la seva llei. El nazisme amb la seva raça ària perfecta va arrossegar a sis milions de jueus a la mort a partir d’atrocitats que anaven des d’una execució a punta de pistola fins a càmeres de gas. El Ku Klux Klan, per la seva part, es dedicava a partir de pràctiques terroristes a fer valer la supremacia de la raça blanca i l’antisemitisme.
L’actual portaveu i secretari de comunicació del partit Ciutadans, Jordi Canyas, és una persona que viu per sobre de tots aquests coneixements. La seva gran habilitat comunicativa que l’ha portat a ser secretari de comunicació d’un partit fa que es pugui referir als nacionalistes catalans com a “nazis” i membres del “kukluxkat”.
Aquest gran comunicador que representa una part tan àmplia de la societat catalana, que queda plasmada al Parlament català amb els seus 3 diputats, amb quina llibertat decideix assenyalar als nacionalistes catalans i titllar-los de terroristes? Perquè és el que està fent. O valgui la redundància, per què els relaciona amb gent que va executar a sis milions de persones, que perseguia a la gent de raça diferent a la blanca, violava a les dones dels països conquerits, disparava i matava a sang freda? Continuem exposant exemples o el secretari de comunicació ja sap què està dient quan utilitza aquestes paraules?
Aquest cap de setmana quan es va celebrar l’Assemblea Nacional Catalana un seguidor de Ciutadans em responia per Twitter la diferència entre les persones que van anar al Sant Jordi i les que van assistir al ‘Campus Joven’ de Ciutadans: “La diferencia es que estos jóvenes tienen futuro. Los de la ACN también, pero en un rebaño”.
Quan som petits i ho veiem tot gran plorem per cridar l’atenció. Quan un Yorkshire Terrier veu un Boxer apropar-se borda per fer-se veure. Quan un gran secretari de comunicació vol fer soroll es dedica a dir “grans veritats il·luminadores” que només un grup d’escollits són capaços de veure. Ara sembla que els catalans volem imposar la nostra llengua. ¿Vol relacionar els catalans amb nazis i membres del Ku Klux Klan? Doncs faci’ns una llista amb les persones executades per parlar castellà i les executades per parlar català des de 1900 fins aleshores i sense saltar-se períodes històrics com la dictadura de Primo de Rivera i la de Francisco Franco.  Mostri’ns en números el que vostè diu en paraules, si no, això té un nom: ignorància i necessitat de cridar l’atenció.


Share/Bookmark