traducció - translate - traducción

29.4.12

Europa respectarà la independència de Catalunya


Europa ha obligat a Rajoy a canviar la seva política penitenciaria amb els presos polítics d’ETA. El PP s’empassa la seva política d’allunyament i ja es parla d’una futura amnistia.


El canvi del Govern del PP en la seva política penitenciaria era completament inimaginable només fa uns dies. Algú pot pensar que la decisió ja sortit del PP? Els que coneixen la qüestió en profunditat, ho tenen molt clar, Europa ha obligat a Rajoy a canviar, a fer gestos davant una oportunitat històrica, ETA i l’esquerra abertzale han guanyat la partida. Així es demostra que la decisió d’abandonament de les armes ha tardat massa anys i que els conflictes necessiten del diàleg i de la democràcia.



Apropament de presos d’ETA i una futura amnistia

Malgrat que la decisió d’acostament dels presos ha comportat les reaccions airades de l’extrema dreta i la caverna mediàtica més propera al PP, i des dels sectors abertzales es considera que s’ha quedat lluny, les fonts ben informades diuen que tot anirà molt més enllà, i seguirà amb un acostament de presos generalitzat, és el que diu la mateixa constitució, per acabar l’alliberament de presos en un futur no molt llarg. Europa no vol desaprofitar l’oportunitat de finalitzar un conflicte armat com aquest.

Amb aquesta decisió del PP, es demostra que Europa respectarà la voluntat democràtica dels seus ciutadans.

La crisi i la situació critica d’Espanya preocupa molt a Europa, i la capacitat de decisió del Govern Espanyol està limitada. Sí una Catalunya independent la vol una majoria dels seus ciutadans, Europa no ho impedirà, i si al capdamunt una Catalunya independent alleugereix i abarateix el cost d’una intervenció a Espanya tot serà molt més fàcil.

En moments de crisi, tot va molt més ràpid

La caiguda del mur de Berlin, la caiguda de l’URSS, en quantes setmanes o dies es va preveure? Era inimaginable tant sols uns mesos enrere.  Fins i tot un ciutadà és planta i diu #Novullpagar i en dies, hores tot ha canviat, primer un, ahir uns pocs més i avui ja molts més. Mai com ara la independència  és tant a prop, tant sols depèn dels catalans.

Share/Bookmark