traducció - translate - traducción

11.4.16

23è aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló

Avui és compleixen 23 anys sense tu Guillem. 23 anys d'impunitat i protecció feixista per les clavegueres de l'Estat espanyol. El temps pasa però el teu record està més viu que mai, símbol de tota una generació. Guillem Agulló i Salvador. Ni oblit, ni perdó!


23 anys sense Guillem. 23 anys des que el van assassinar uns feixistes encoratjats i protegits per les clavegueres de l’Estat, com es va demostrar amb el judici farsa on només condemnaren l’assassí confés Pedro Cuevas, que va romandre només 4 anys a la presó i després va poder presentar-se com a candidat a unes eleccions municipals. Els seus quatre còmplices directes van ser absolts. Sense ruptura democràtica amb el franquisme, el feixisme apareix i desapareix a voluntat, vanant-se de la seva impunitat. 
23 anys sense l’alegria, el compromís i la militància antifeixista i independentista del jove Guillem Agulló i Salvador, símbol de tota una generació. Un patriota mort per assumir en la seva persona els ideals indestriables de la llibertat individual i col·lectiva; un patriota del País Valencià, dels Països Catalans. Un referent que ha segut mantingut viu en la memòria de tota la gent que ha continuat de moltes maneres diferents treballant per assolir els mateixos objectius que ell tenia. Guillem Agulló es fa present en cada assemblea reivindicativa, en cada marxa, en cada manifestació, també en cada activitat festiva i d’oci compromès, o en cada cavall de Troia que el poble treballador aconsegueix introduir a les institucions. Guillem avui estaria orgullós dels avanços que estem assolint i ens encoratjaria a anar més i més lluny. 
Nosaltres, però, que notem el seu alè esperonant-nos, tobrem a faltar un reconeixement més clar de les institucions constituïdes per a representar-nos. Ens agradaria poder passejar pel carrer, places o parcs de tots els Països Catalans que tingueren el seu nom. 

Ens agradaria que escoles, instituts i aules universitàries foren un homenatge permanent al Guillem i també a la resta de patriotes que han donat la seva vida pel nostre poble, per la nostra nació. 

Des de Poble Lliure, en aquest 23 aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló, fem una crida al nostre poble i especialment a les persones representants en cada poble, ciutat o institució a prendre iniciatives perquè el seu nom siga reconegut amb els honors i dignitat que requereix. 

Guillem Agulló i Salvador, ni oblit ni perdó.Visca la Terra, Visca els Països Catalans.

Fonts:


Share/Bookmark