traducció - translate - traducción

1.4.16

MANIFEST LLENGUA I REPÚBLICA: CATALÀ ÚNICA LLENGUA OFICIAL.

Mercè Llorente, membre de Koiné, Joaquim Arenas, president de Llengua i República, Juan Carlos Moreno, de la Universitat de Madrid, ahir al Paranimf de la UB
El Grup Koiné ha presentat al paranimf de la Universitat de Barcelona el manifest ‘Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent’, signat per gairebé tres-centes personalitats del món de la llengua, agrupades en l’associació Llengua i República. El manifest alerta que la política lingüística de la Catalunya independent no ha de reproduir els esquemes de la transició i l’autonomisme, basats en un bilingüisme que ha degradat el català.
 Baixeu-vox el Manifest en PDF 

Visiteu País de Paraula: http://paisdeparaula.cat

A la presentació, a banda els membres del Grup Koiné, hi han intervingut Juan Carlos Moreno Cabrera, catedràtic de lingüística espanyol, i Joan Martí Castell, catedràtic de filologia catalana i ex-president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Al final, l’actriu Txe Arana ha llegit el manifest complet. ‘El bilingüisme s’utilitza en la lingüística oficial per a invisibilitzar una sèrie de processos de bilingüització forçosa que han experimentat moltes llengües al món, entre les quals el català. Aquest processos impliquen una erosió progressiva de la llengua dominada; va perdent les seves característiques, es va fragmentant, es va fent menys vigorosa’, ha dit Moreno Cabrera.

Share/Bookmark