traducció - translate - traducción

3.9.18

Arthur Brooks: Una Catalunya independent podria «ressuscitar» una UE que està «patint»

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


El president de l’Institut d’Empresa Americà (AEI), després de reunir-se amb Puigdemont, assegura que el moviment independentista català “no és populista”



Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El president de l’Institut d’Empresa Americà (American Enterprise Institute, AEI), Arthur Brooks, ha assegurat en una entrevista amb l’ACN que una Catalunya independent a la Unió Europea “podria, d’una manera estranya i paradoxal, tenir un benefici més gran del que Europa pot imaginar”. El reconegut científic nord-americà, després d'entrevistar-se amb Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat, considera que Catalunya, amb la seva cultura empresarial, es podria convertir “en un exemple” per altres països i ajudar a “ressuscitar” una Europa que està “patint”. Brooks, expert en populismes, també ha manifestat que “el moviment independentista català no és populista”, sinó “tot el contrari”.

El president del think tank conservador Institut d'Empresa Americà i reconegut investigador en ciències socials ha explicat en l’entrevista que el moviment independentista català “no és populista” perquè “el populisme és un intent del poble de treure el poder dels líders”. “No és el que està passant a Catalunya”, ha dit, recordant que els mandataris catalans “estan a favor de la independència”, en línia amb els moviments que es manifesten al carrer. Segons Brooks, avui dia “molta gent” descriu com a populista “allò que no els agrada”.

Tot i que Brooks prefereix no posicionar-se sobre la política interna catalana i espanyola, l’expert veu potencials efectes positius per a Europa amb una Catalunya independent. El president de l’Institut d’Empresa americà ha dit que “si Catalunya és independent i es veu com a exemple de lliure empresa, de comerç i de capacitat empresarial, podria de fet tenir un efecte ressuscitant per tot Europa, podria ser un exemple per a un continent que està patint”. “Una Catalunya lliure podria, d’una manera estranya i paradoxal, tenir un benefici més gran del que Europa pot imaginar”, ha afegit.

Preguntat sobre com es veu des dels Estats Units el procés d’independència, Brooks ha assegurat que “els americans no s’interessen massa per la política exterior” però “tenen simpatia cap als moviments independentistes perquè l’autodeterminació és un valor fonamental”.



Font: Una Catalunya independent podria «ressuscitar» una UE que està «patint», segons Arthur Brooks | NacióDigital


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark