traducció - translate - traducción

7.9.18

Són ells qui ens tenen por a nosaltres

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Dimarts vinent, sortirem més que mai al carrer en ganes i nombre. Llibertat o llibertat! El judici que els espera als nostres presos polítics no garanteix cap mena de justícia.


Doctor enginyer industrial. Diplomat en enginyeria nuclear i en alta direcció d'empreses per l'IESE. Editor llibreter i escriptor. No estic afiliat a cap partit polític. Soc membre de l'ANC, Òmnium Cultural, IEC, AELC, etc.

Amics, amigues,
Em sembla que anem bé, perquè són “ells” els qui ens tenen por a nosaltres. Si no, ¿per què envien ara 600 policies antidisturbis (piolins) que s’afegeixen als 100 que sempre hi ha, més 300 guàrdies civils que els tocava marxar i ara els fan quedar, almenys, fins al 15 d’octubre? Sembla que aquests guàrdies estan tant o més cabrejats que nosaltres. Tot això mentre el ministre de l’Interior estava reunit al Palau de la Generalitat amb el president Quim Torra en el marc de la Junta de Seguretat. Com ens podem fiar d’aquesta gent?!
Ja ho sabem, qui ara mana (teòricament) és el president del gobierno espanyol, Pedro Sánchez Castejón. Dic teòricament perquè, aquest senyor, o ens està enganyant o té damunt d’ell els sabres, els fantasmes passats del PSOE i el GRAN MONEY. En qualsevol cas, ens hem d’atenir als fets i no a les paraules. A més, les paraules són cada vegada més agres. Entre altres coses, diu: “En Cataluña no está en juego la independencia sino la convivència”Sr. Sánchez, s’ha passejat per Catalunya? Aquí tothom està, o ha estat, de festa major. Ningú no pega a ningú, ni ningú no es baralla amb ningú a no ser algun “taronja” que despenja llaços grocs vestit de Ku Klux Klan i amenaça amb navalles.
També exigeix al president Torra “más responsabilidad y menos gesticulación”. Però, Sr. Sánchez, qui és que gesticula aquí? El nostre president segueix el camí que li ha assenyalat el poble de Catalunya, a través del Referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i del Parlament elegit democràticament. El president Torra no ha enganyat mai. Ha dit clarament el que vol: un referèndum d’autodeterminació acordat amb l’Estat i la llibertat del presos polítics. Com que vostè diu que vol “dialogar”, el nostre president li pren la paraula i ho fa sense amagar res. Vostè, Sr. Sánchez, o ens està enganyant o hi ha algú, alguns, que no li deixen fer el que potser voldria fer. Doncs, si vol ser honest i valent, faci el que vostè creu que hauria de fer. Digui-ho i faci-ho clarament d’una vegada! Si no, no ens el creurem més. Ja ens ha pujat la mosca al nas. Sabem que hi ha negociacions per temes importants. Molt bé, però cal quelcom més de vostè directament….
Sr. Sánchez, si vol seguir dialogant amb sinceritat, digui-li al ministre Marlaska que no cal que enviï més piolins. El Mossos d’Esquadra es basten i sobren per garantir la seguretat en la manifestació de l’11 de setembre. És més, quan s’ha sabut que enviava més piolins, les inscripcions als trams de la manifestació s’han disparat exponencialment. Tingui en compte allò que el seu predecessor, l’estaquirot del Rajoy, va passar per alt.
Ara, Europa i el món ens estan observant, a vostès i a nosaltres. Per ara, els tribunals i institucions internacionals estan donant la raó als sobiranistes catalans i no paren de fer advertiments al govern espanyol; d’això no en parla la premsa de Madrid. Tenen segrestats els espanyols, amb els qui volem ser amics i cooperar. Perquè tot vagi bé per a tots, cal no amagar la veritat, respectar els drets humans i la legislació internacional que està per damunt de la de qualsevol estat, inclòs l’espanyol.
Aquest 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, el passarem amb els nostres líders sobiranistes empresonats i a l’exili. També les víctimes de la intolerància vers la llibertat d’expressió. Dimarts vinent, sortirem més que mai al carrer en ganes i nombre. Llibertat o llibertat! El judici que els espera als nostres presos polítics no garanteix cap mena de justícia. El govern del Sr. Sánchez hi podria fer alguna cosa a través de la Fiscal general de l’Estat, però em temo que no la farà. Llavors Catalunya s’encendrà, que no vol dir violència, i confiem que, amb el recanvi de Juncker al capdavant de la UE, Europa reaccionarà definitivament i les Nacions Unides, també.
Amigues i amics: El proper dimarts 11 de setembre, hem de sortir al carrer clamant justícia per als nostres presos i exiliats polítics. Demanant que l’eix nacional i social a què va fer referència el president de la Generalitat és faci realitat mitjançant la REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT!!!
Vostre,

Josep M. Boixareu Vilaplana


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark