traducció - translate - traducción

4.11.15

#20D I si ens federem abans de la independència?


A pocs dies de les eleccions espanyoles tothom opina: cal que ens presentem, cal anar-hi junts o per separat? Mentrestant en la resta de territoris de parla catalana les opcions de país decideixen sí o no a una coalició amb Podemos. I si els dirigents polítics catalans posessin damunt la taula una proposta de futur i de país que permeti millorar la vida de més de 10 milions de persones?

Des de la generositat, pensant amb els ciutadans dels territoris de parla catalana, perquè no anem junts i federats en una gran coalició a les properes eleccions espanyoles? Si es troba normal que partits com MÉS i Compromís parlin d’anar amb Podemos, per què no podem parlar d’anar junts en una gran coalició totes les opcions de país, a unes eleccions espanyoles?

Us imagineu, els territoris de parla catalana “federats” abans de la independència? Junts però amb les seves singularitats, tres subgrups a Madrid, una trentena de diputats i una bona colla de senadors?

Fins i tot es podria, des de la generositat, reforçar els diputats i diputades de les Illes i del País Valencià, i incorporar a les llistes del principat representants d’aquest territoris, amb llibertat d’actuació a Madrid en cada moment, però treballant junt pels interessos econòmics i socials dels més de 10 milions de ciutadans que pateixen un espoli generalitzat dels seus recursos per part d’un estat espanyol que no té aturador.

Més encara, no diem que el Principat anem cap a la independència? No diem que en el termini  màxim de 18 mesos proclamarem la República Catalana? Doncs bé, en l’hora dels adéus a Espanya els diputats i senadors de la coalició dels territoris federats procedents del Principat posarien els seus escons al servei de les Illes i del País Valencià.

Us imagineu pel 20-D una llista federada dels territoris esmentats? Madrid i la seva caverna mediàtica farien la resta, embogirien i convertirien, com fan sempre, aquesta llista en una gran opció i tot en benefici dels més de 10 milions de ciutadans que porten molts anys espoliats. 

Share/Bookmark