traducció - translate - traducción

29.8.16

RITA BARBERÀ I ELS 5 MORTS DE LA MÀFIA 'GÜRTEL', L'ADVOCAT DE LA CAMORRA, I MARIANO RAJOY

Aprofito la mort de Rita Barbera, que no em crec de cap manera que sigui una mort natural,  per recuperar aquest article que pot ajudar a obrir els ulls


Mort Número 1: Maria del Mar Rodríguez Alonso

Muller del senador i portaveu del PP Tomás Burgos Beteta. El 20 de gener d'aquest any es va suïcidar en un hotel de Bilbao. El jutge Ruz la va imputar per fere ús de forma irregular d'una empresa pantalla, MR & Associados, administrada per ella i dedicada al negoci de la comunicació i organització d'esdeveniments. La Fiscalia demanava per a ella dos anys i nou mesos de presó per prevaricació, falsedat en document mercantil i malversació de cabals públics.

Mort Número 2: Francisco Sánchez Arranz

Regidor del PP a Boadilla del Monte (Madrid), més conegut com "Paco Iberia". Va ser cap de gabinet de presidència d'Iberia i regidor a Boadilla del Monte fins que Arturo Panero "El Albondiguilla" el va acomiadar al març de 2008. La darrera àrea que va ocupar va ser la Regidoria de Sanitat. És coneguda la bona relació que mantenia amb l'antic secretari general del PP de Madrid, Francisco Granados.
El mort guardava 13 carpetes amb tots els favors fets a través de Pasadena Viajes a la família Aznar i a Luis Bárcenas. El PP gaudia de viatges pagats, molts d'ells per Pasadena Viajes. Els fills d'Aznar li demanaven a Correa un fax per confirmar aquesta forma d'aconseguir viatjar en una classe superior a la pagada.

Mort Número 3: Francisco Yáñez

Funcionari del PP, amic de Bárcenas i pare d'Iván Yáñez, apoderat de tots els comptes de Bárcenas al Dresdner Bank de Ginebra (Suïssa). Va morir quatre dies després de ser imputat. Bárcenas va prestar a Iván Yáñez 132.000 euros el setembre de 2012 perquè s'acollís a l'amnistia fiscal i regularitzés els 1,3 milions d'euros que va obtenir en concepte de comissions per gestionar-li els seus fons a Suïssa. En el compte 8401489 del Dresdner Bank de Suïssa, amb un saldo de 22 milions d'euros, hi figura Mariano Rajoy com apoderat.

Mort Número 4: José Martínez Núñez

Constructor, pare de Maribel i José Martínez Parra, actualment empresonats. Conegut com "El padrino" entre la màfia del totxo. El 1986 va promoure el desaparegut diari La Crónica de León.
El Tribunal Superior de Justícia de Castilla i León va arxivar les acusacions contra una de les seves empreses, Teconsa, que dirigia el seu fill José Luis Martínez Parra i l'ex conseller de Foment de la Junta, José Manuel Fernández Santiago, per l'adjudicació de les obres la variant d'Olleros de Alba, en un cas desglossat de la trama Gürtel.
'El padrino' va ser investigat per organitzar l'assassinat de José Cuiña, polític contra el qual es va enfrontar per l'adjudicació d'una obra. El presumpte sicari, el veneçolà Rafael Wolfgang, va aparèixer penjat a León al juliol de 2000. Setmanes abans, havia escrit una carta en què reconeixia la seva participació en els sabotatges a Sindo Castro -el seu competidor més directe- i el suposat encàrrec de matar Cuiña. Va ser absolt per considerar el jutge que l'acusació era incongruent.

Mort Número 5: Isidre Cuberos


El 28 d'octubre del 2015 va ser trobat mort en un barranc de Mijas (Màlaga). Durant més d'una dècada, a més d'amic i confident, va ser la mà dreta i cap de premsa de Javier Arenas, l'antic secretari general del PP.

La seva empresa de comunicació tenia dues seus a Madrid que són propietat de Bárcenas. Les utilitzaven per allotjar gratis a Madrid a ministres i diputats de províncies del PP i així poder quedar-se amb les dietes que els paga el Congrés.


Publicat per Óscar Miguélez

Rajoy en companyia d'un mafiós italià membre del PP

Un mafiós italià, Domenico Di Giorgio, advocat de professió, es va presentar el 2011 a les eleccions municipals a les llistes del PP del municipi tenerifenc d'Adeje, on portava anys vivint. Era el número quatre i es va fotografiar en companyia de Mariano Rajoy.

Poc després va ser detingut en el marc de l'Operació Pozzaro desplegada a les Canàries, que es va saldar amb 13 detinguts del clan Nuvoletta. Onze dels detinguts eren italians, mentre que els altres dos tenien nacionalitat britànica i marroquina. El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco els va acusar de blanqueig de capitals i integració en organització criminal, tinença il·lícita d'armes i falsedat en document mercantil. La Camorra va arribar a organitzar una convenció del PP al complex "Marina Palace", que era l'eix dels negocis mafiosos a Tenerife. 

El PP només va aconseguir dos regidors a l'Ajuntament d'Adeje, Andrés Montiel i Juan Antonio Hernández de Lleó, per la qual cosa Di Giorgio va quedat fora de l'Ajuntament. L'advocat italià tenia un càrrec destacat en la trama mafiosa desarticulada. Les intervencions telefòniques testifiquen que els clans de la Camorra napolitana establerts a Espanya han començat a controlar personalment punts de venda de droga i intenten endinsar-se en la política municipal per potenciar les seves ramificacions i impulsar els seus negocis. En no aconseguir el seu objectiu, De Giorgio va perdre jerarquia en la direcció mafiosa. Gairebé tothom li va girar l'esquena, però els capos encara el veien com un mitjà útil. Tot ique estava ben relacionat amb els polítics locals del PP i a més era advocat, no li va sortir bé la jugada.

A Tenerife La Camorra blanquejava milions d'euros a través de l'especulació immobiliària, la venda de vaixells i l'oci, obrint des de restaurants fins a un recent prostíbul, batejat com "Bugatti". L'entramat societari arribava a una trentena d'empreses, al capdavant de les quals hi havia el vell busca-raons Giuseppe Felaco, que s'havia retirat a Tenerife per gestionar patrimoni per als clans napolitans.

La màfia també operava a Màlaga, Cadis i Tarragona on els van intervenir 27 cotxes de luxe i 263 comptes bancaris. També va ser detingut el director d'una sucursal del Banc de Sabadell a Marbella. Va ser una de les majors operacions contra La Camorra italiana que s'ha dut a terme a Espanya i de les primeres vegades en què no només es deté membres de la màfia, sinó a persones dedicades al blanqueig de capitals d'activitats delictives.

Publicat per Óscar Miguélez

Més informació:
"El director de una oficina bancaria, entre los detenidos de la Camorra en España. Las Provincias" ( http://twitthat.com/lNAdM )
"Operación anticorrupción contra las organizaciones de la Camorra en nuestro país | SER Málaga | Cadena SER" ( http://twitthat.com/JdsW8 )
"El director de una sucursal en Marbella, detenido en la operación contra la camorra | SER Málaga | Cadena SER" ( http://twitthat.com/FGJ7t )




Share/Bookmark