traducció - translate - traducción

23.8.16

On intenta fer diana el Tribunal Constitucional?

Coc Ràpid
El bloc de Carme-Laura Gil


La recent sentència dictada pel TC contra el procés independentista no pretén  -per impossible- estroncar el camí emprès pel Govern i la majoria parlamentària inhabilitant el president Puigdemont, la presidenta Forcadell, els membres del Govern i els diputats, puix tant els magistrats com el Govern espanyol saben que un acte d’aquesta mena obriria un escenari sociopolític que superaria les seves forces i deslegitimaria la democràcia espanyola als ulls d’Europa.
El TC  intenta aquest cop un atac més hàbil i eficaç, adreça les armes legals contra un funcionari: el secretari general del  Parlament. Amplia l’amenaça, fins ara localitzada en els polítics, cap a un funcionari, un càrrec administratiu i afina el tir. El secretari general que ahir rebé la notificació del Tribunal “és nomenat per la Mesa del Parlament, a proposta del president o presidenta, d’entre els lletrats del Parlament…Sota la direcció del president o presidenta i de la Mesa del Parlament, és el cap superior de tot el personal i de tots els serveis del Parlament i compleix les funcions tècniques de suport i d’assessorament dels òrgans rectors del Parlament, assistit dels lletrats del  Parlament”.
El reglament és clar, el secretari general és un funcionari, un tècnic qualificat, l’amenaça del TC és corrosiva, perquè la inhabilitació que pot ésser una “medalla” per al polític és una situació dramàtica per al funcionari. El TC afina la punteria i ataca el cor del procés engegant la màquina de la por: si un funcionari és inhabilitat per la seva responsabilitat tècnica, el procés serà inviable ja que necessita de l’adhesió del funcionariat, de l’Administració en tots els àmbits, institucional, educació, sanitat, seguretat…
Que el bosc ens deixi veure els arbres!. La nostra primera i més forta acció és la de denunciar i esvair l’amenaça contra els nostres funcionaris.

Share/Bookmark