traducció - translate - traducción

28.11.16

Catalunya es passa pel forro la diplomàcia espanyola i signa un acord amb Cuba

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i del director de ProCuba, Roberto Varrier
© ACN
El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha tirat pel dret i ha aconseguit un conveni amb el país caribeny que té per objectiu facilitar l'arribada de noves empreses catalanes a Cuba, on l'any passat les exportacions van augmentar un 50%. Aquest país llatinoamericà es troba en un moment clau en la seva història, obrint les seves fronteres econòmiques després del desbloqueig del ja expresident Barak Obama.

ACN L'Havana .- El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el director del centre per a la promoció del comerç exterior ProCuba, Roberto Verrier, han signat aquest dijous a l'Havana un conveni que té per objectiu intensificar les relacions comercials entre els dos països. ProCuba, que depèn del Ministeri de Comerç Exterior i Inversió Estrangera de Cuba, treballa per promoure la internacionalització del teixit empresarial del país. El memoràndum d'entesa estableix que Cuba facilitarà informació a Catalunya sobre les oportunitats d'inversió que presenta el territori amb l'objectiu d'impulsar l'arribada de noves empreses catalanes a l'illa i fomentar la inversió catalana. El conseller Baiget ha donat molta importància al conveni, ja que, segons ha dit, suposa una "capacitat d'interlocució directa" amb l'òrgan cubà que s'encarrega de la inversió estrangera. Les exportacions catalanes a Cuba van créixer el 2015 un 50% assolint els 294 MEUR.

Cuba parla de Catalunya i no Espanya: ¨Estrechan nexos con Cuba autoridades catalanas¨

En un comunicat oficial al seu perfil de Facbook, ProCuba parla en tot moment de les "autoritats catalanes" i no parla d'Espanya en cap moment: "Una misión empresarial del puerto de Barcelona y del Consejo Superior de Cámaras de Comercio de Cataluña participó hoy en el Hotel Nacional de Cuba en un encuentro de negocios con su contraparte local".

Font: Catalunya es passa pel forro la diplomàcia espanyola i signa un acord amb Cuba ! directe!cat
Share/Bookmark