traducció - translate - traducción

6.11.16

Catalunya Nord surt al carrer per reivindicar el dret de decidir

Diada Catalunya Nord (detalls): Manifestació i concert


les 11.00 1er acte (de la CUP) i a les 16h començarà, com cada any, la manifestació festiva unitària i reivindicativa, des de la Plaça Catalunya.Però abans, i com ja us vam comunicar, la CUP de Perpinyà també celebrarà aquesta diada pel seu compte. En un comunicat ‘convoca als actes de commemoració de la signatura del Tractat dels Pirineus i organitza un acte públic (11 h – Plaça dels Peluts), amb les intervencions de Mireia Boya (Diputada al Parlament de Catalunya), Joan Barceló (militant d’Iniciativa per Occitània) i Antoni Glory (col·lectiu contra el Gran Domini esquiable Cerdanya-Capcir)

Altres diputats i exdiputats participaran a la manifestació convocada pel col·lectiu SEM a les 16h’.


Així doncs, després, a les 16h00: Inici de la manifestació “Sem Catalunya Nord, sem un país català, volem decidir” – Pl. Catalunya


16h59: Encerclem la Prefectura
17h30: Parlaments al Castellet
19h30: Marxa de torxes (del Castellet fins a la Casa Musical)
20h00: Concert a la Casa Musical


Els manifestants a Perpinyà clamen ‘Sem un país català, volem decidir’

La manifestació commemora el Tractat dels Pirineus

Una manifestació amb el lema ‘Sem Catalunya Nord. Sem un país català. Volem decidir‘ ha recorregut aquest dissabte a la tarda els carrers de Perpinyà en ocasió de la diada del  7 de novembre, per commemorar la signatura del Tractat dels Pirineus, que va implicar la separació de les comarques del nord de la resta de nació catalana. Després de la pugna pel nom de la macroregió —que ha acabat dient-se Occitània—, els nord-catalans reivindiquen el dret de decidir el seu futur i, també, la seva denominació. Els manifestants han reivindicat la unitat dels Països Catalans.


La marxa es fa cada any per denunciar el tractat que va implicar la integració del Rosselló a l’estat francès. I enguany arriba amb més força que mai per la polèmica imposició d’un nom que no reconeix la personalitat pròpia de Catalunya Nord. Els organitzadors expliquen que ‘el 7 de novembre és el dia que els nord-catalans recordem que el Tractat dels Pirineus va voler trossejar el nostre país prohibir la nostra llengua i eliminar-nos com a poble’.

Abans de la marxa, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha reunit el seu secretariat i els manifestants han encerclat la Prefectura.

Fonts:
Diada Catalunya Nord (detalls): Manifestació i concert | VilaWeb
Els manifestants a Perpinyà clamen ‘Sem un país català, volem decidir’ | VilaWeb

RELACIONAT:

L'ASM participa als actes d'aquest cap de setmana a Perpinyà http://www.assembleamallorca.cat/informacions/LASM-participa-als-actes-daquest-cap-de-setmana-a-Perpinya

"PDaD: Hem estat a Perpinyà" ( http://twitthat.com/eh6iL )Share/Bookmark