traducció - translate - traducción

14.9.17

Un important diplomàtic neerlandès encapçala els observadors del referèndum


Un important diplomàtic neerlandès, expert en processos electorals, encapçala els observadors del referèndum

www.vilaweb.cat/12 set. 2017


El primer grup d’observadors internacionals del referèndum d’autodeterminació ja s’ha posat a treballar, encapçalat per l’ambaixador Daan W. Everts, un bon expert en organització electoral, amb experiència en processos d’independència i que ha ajudat a negociar solucions en conflictes a tot el món.
Everts va dirigir, per exemple, les missions de la Unió Europea a Croàcia i Bòsnia i, més tard, la de l’OSCE a Kossove, totes durant sengles processos d’independència. En aquesta darrera missió es va encarregar d’organitzar les primeres eleccions del nou estat.
També ha estat ambaixador dels Països Baixos als Estats Units; sots-director executiu del programa Menjar al Món de l’OMS, en què es responsabilitzà del programa d’emergència alimentària durant la crisi a Ruanda; i representant civil de l’OTAN a l’Afganistan, un càrrec equivalent al d’ambaixador. Des del 2008, dirigeix grups d’observació electoral de l’OSCE en diversos continents.
En el primer grup d’observadors internacionals, que ja ha estat acreditat oficialment per la Sindicatura Electoral, també hi ha experts de França, el Regne Unit, els Estats Units i Polònia. A partir d’ara, tenen el dret de presentar-se en qualsevol reunió o activitat relacionada amb el referèndum i demanar tanta informació com necessitin per a comprovar que el procés es fa de manera correcta.
Font: Un important diplomàtic neerlandès, expert en processos electorals, encapçala els observadors del referèndum

Pots seguir Boladevidre
Facebook   https://www.facebook.com/Boladevidre
Twitter:       @Boladevidre
Google+:    https://plus.google.com/u/0/1006401424208124 
Share/Bookmark