traducció - translate - traducción

11.3.12

INSISTEIXO I AMPLIO: VAGA DE FAM PER LA LLENGUA A MALLORCA

Una vaga de fam és el que porta fent des del passat dia 1 de Març Jaume Bonet de Jubilats per Mallorca!, a les Balears, per defensar la llengua. És un gest heroic i a la vegada desesperat. Quan reaccionarem de debò? Com els hi podem donar suport i que sàpiguen que el seu sacrifici és estimat i respectat? Els hem de deixar sols?
En aquests vídeos podreu escoltar-hi paraules raonables, plenes de sentit comú i fortalesa, que ens haurien de servir d'exemple i reflexió a tothom.


Correus de suport a: jubilatsxmca@gmail.com


Twitter:
#vagadefam #JaumeBonet #vagadefamperlallengua #HungerStrikeForCatalan


Enllaç a les pàgines de faceebok per agrair-los-hi la generositat:



https://www.facebook.com/pages/Jubilats-per-Mallorca/145601968870606

https://www.facebook.com/pages/Vaga-de-fam-per-la-llengua/121220468006988




COMUNICAT DE PREMSA DE JUBILATS PER MALLORCA .

Jubilats per Mallorca valora positivamente el contingut institucional del discurs fet pel president del Parlament de les illes Balears, Sr. Pere Rotger, amb motiu de la diada de les illes Balears, el passat dia 1, en defensa del model lingüístic vigent i en contra de la minorització de la llengua pròpia de les illes Balears. 

Per desgràcia, i encara que aquest model quedi enfora de reconèixer a la nostra llengua els drets que li pertoquen segons la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, no és això allò que està ni fent ni projectant l’actual govern Balear, que en temps de crisi crea despeses innecessàries rompent consensos i projecta mesures que dificultaran l’accés al treball dels nostres joves.

Per tant, i en vista dels fets objectius, tot i alegrar-nos del discurs del Sr. Rotger, mantenim la vaga de fam i la crida a la mobilització en defensa del mallorquí, del menorquí, de l’eivissenc i del formenterer, el coneixement dels quals el govern vol fer innecessari, fins i tot a la funció publica, llevant el requisit de català.




Escrit del qual avui se n'han entrat 59 al registre del Parlament Balear, un adreçat a cada un dels parlamentaris.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=230376853726450&id=145601968870606

Ressò (ordre alfabètic d'enllaços) 







Share/Bookmark

7 comentaris :

Assumpció Cantalozella ha dit...

Haver arribat a aquests extrems denota com n'és de greu la causa que defenseu --que defensem.

Aquests del PP ens aniran matant a tots plegats, de mica en mica.

Visca la nostra llengua!
Mori el mal govern!
Assumpció Cantalozella

Olga Pascual ha dit...

Tant de bo fos només el PP! I tots els altres que permeten aquests atacs i no defensen la nostra llengua amb valentia i dignitat?
Necessitem urgentment un ESTAT PROPI!
Visca la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra llibertat!!!!!

Anònim ha dit...

Com a catalana em posa molt trista aixo que us passa i que no poguem fer res. Si hi tant feu un estat propi a les balears, feu ho al mateix temps que catalunya, fent ho alhora tindrem mes forca. Espanya nomes us roba, inclus us roba mes que a nosaltres. Independencia o mort!

Anònim ha dit...

Tan de bo te'n surtis!!

Nane ha dit...

Molta sort a tots nosaltres i que la lluita no sigui perduda.

Boladevidre ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris.
‎16è DIA DE VAGA DE FAM PER LA LLENGUA !!!!

Silenci. Silenci Silenci, i més silenci. Són aquests els fets que ens converteixen en còmplices. No és el PP, no és Espanya. Són les persones que ens representen, les persones que ens haurien d'informar, les Institucions que s'omplen la boca de reivindicacions. Som nosaltres amb la nostra inacció els i les que esdevindrem BOTXINS.
Sense excuses.
Actuem o seguim contemplant?

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/vagadefam

RESUM D'INFORMACIÓ: http://boladevidre.blogspot.com/2012/03/insisteixo-i-amplio-vaga-de-fam-per-la.html
SUPORT AL TWITTER:
#vagadefam #JaumeBonet #vagadefamperlallengua

Anònim ha dit...

estic fart d'aquest tema. Ens governen gent que ni saben parlar en català... (exemple, la batlessa del meu poble, Alaior.) trobeu que tenim que seguir mantenint a gent que ignora la nostra cultura, menyspreant-la i trepitjant-nos amb una altre llengua que ens fan creure que és superior?
Vaig sentir dir de Bauzà, que el català de Catalunya embruta els dialectes Baleares. i jo dic; els dialectes balears, com diu la pròpia paraula, no té el seu origen i per lo tant és considera com llengua catalana? lo que realment embruta al català i totes les variants d’aquesta preciosa llengua, és el castellà, que contamina per allà on passa. els politics, desde sempre ens enfronten amb els països catalans ja que tenen por de que ens unifiquem i per lo tant que els enviem a pasturar.
ANIMS JAUME! ESTEIM AMB VOSTÈ!