traducció - translate - traducción

13.1.19

La carta de David Fernàndez contra Baltasar Garzón que El País no ha publicat

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Ha explicat a Twitter que El País havia censurat la carta perquè es dirigia contra l'ex-jutge Baltasar Garzón


Redacció VilaWeb


L’ex-diputat de la CUP David Fernàndez ha escrit una carta a El País amb l’objectiu que es publiqués a la secció de ‘Cartes a la directora’, com fan molts ciutadans. Però, segons que ha explicat a Twitter, el diari no ha volgut publicar-la perquè es dirigia contra l’ex-jutge Baltasar Garzón. És per això que ha decidit de fer-la pública. Heus-la ací:

«A Baltasar Garzón.
Ahir, vaig llegir el seu article ‘Los verdaderos monstruos’ amb estranya atenció i adolorida memòria. Suggeria que acceptava qualsevol crítica documentada. És la intenció de la present missiva.No tenim gairebé res en comú, no cal dir-ho: admiració i respecte per Giovanni Falcone –això sí– i la consideració que la seva inhabilitació era un atropellament no tan sols contra la seva persona sinó contra l’imperatiu ètic de la memòria.

Reconeixement, reparació, no repetició: tríada dels drets humans contra la teologia securitària de la por. Però disculpi’m: Sabino Ormazabal fou detingut el 2000 acusat falsament de col·laboració amb ETA sota una interlocutòria judicial de l’Audiència Nacional que equiparava desobediència civil pacífica amb terrorisme. Històric antimilitarista i referència de la no-violència, va ser pres gairebé un any. Fou condemnat a nou anys de presó, però absolt categòricament el 2009 pel Tribunal Suprem. La primera sentència el condemnava a nou anys, i nou anys va esperar: el procés com a càstig, diria Kafka.

Arribats a aquest punt, creu que el responsable del seu injust empresonament, de la seva llarga espera i de danys ja irreparables hauria de fer autocrítica i demanar disculpes? Dirigeixo a vostè la requisitòria perquè l’afecta directament: va ser vostè qui va ordenar de detenir-lo, empresonar-lo i enjudiciar-lo.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark