traducció - translate - traducción

30.1.19

La vaga que no pot fallar | Salvador Cot

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

"La vaga general que proposen la Intersindical-CSC i la USTEC és una iniciativa que permet pocs grisos; o paralitza el país i és un èxit o fracassa"


El trasllat dels presos polítics a Madrid en furgones de la Guàrdia Civil és el primer acte d'un judici que té com a objectiu últim la humiliació i desmobilització de l'electorat independentista. L'Estat teatralitzarà el seu poder il·limitat amb uns magistrats dalt de les seves tarimes castellanes, uns acusats catalans asseguts a sota i tota la premsa de Madrid insultant i calumniant-los. Que l'acusació de rebel·lió sigui ridícula no fa més que reforçar i visibilitzar la represàlia exemplaritzant.

Per tot plegat, és important que des de Catalunya no es malbaratin esforços i es mesurin molt bé les demostracions de força. La vaga general que proposen la Intersindical-CSC i la USTEC és una iniciativa que permet pocs grisos; o paralitza el país i és un èxit o fracassa i pot indicar un inici de declivi en la capacitat de mobilització de l'independentisme. Si la vaga té un suport transversal, tots els actors han d'assegurar-ne un seguiment massiu. I això s'ha de fer sense el suport dels sindicats majoritaris. No és impossible. Però tampoc no és fàcil.


Una vaga general fracassada -i més si és de tres dies- equivaldria a desprestigiar l'eina més poderosa en la confrontació d'aquesta societat amb les elits de l'estat. Un èxit, en canvi, faria recuperar la iniciativa a l'independentisme. Més que mai, l'estratègia ha de ser unitària.


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Share/Bookmark